Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Grillad fisk i folie

(158)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Grillade fiskknyten är en perfekt maträtt när du vill tillaga din mat ute över öppen eld. Lägg bara ihop din ingredienser i folie och tillaga dem över glöden några minuter före de avnjuts med varm potatis. Himmelskt gott med en frisk smak!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket djupfryst, tinad sej, torskfilé eller hoki (à 400 g)
  • 1 påse tinade finstrimlade wokgrönsaker (à ca 500 g)
  • salt och peppar
Kryddsmör
  • 1 tomat
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 msk grovhackad basilika
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smörj 4 aluminiumfoliearken 20x20cm (för 4 port). Fördela wokgrönsakerna på folie-arken. Lägg på fisken. Krydda med salt och peppar.
  2. Koka upp en liten kastrull med lätt saltat vatten. Skär ett tunt kryssformat snitt på tomatens ovansida. Lägg ner den i det kokande vattnet i ca 30 sekunder eller tills skalet börjar lossna. Kyl snabbt av tomaten i kallt rinnande vatten.
  3. Dra av skalet, dela tomaten, gröp ur och kasta innanmätet. Tärna tomatköttet och blanda med resten av ingredienserna till kryddsmöret. Klicka smöret på fisk och grönsaker och vik ihop till paket.
  4. Lägg foliepaketen på galler över glöden och tillaga i 12-15 minuter. Servera med potatis.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer