Medelhavsfalu med knaprigt osttäcke och potatismos
Ett charmigt alternativ till klassisk falukorv i ugn. Detta recept på ugnsfalukorv är inspirerat av Medelhavet och du tillagar det med smakrika ingredienser som tapenade och basilika. Medelhavsfalun serveras med potatismos.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2011
Ingredienser
4 portioner
500 g falukorv
1 burk tapenad med zucchini och paprika
1/2 kruka basilika
200 g körsbärstomater
1 dl riven ost (28%)
2 msk ströbröd
2 krm salt
1 krm peppar
1 msk olivolja
ca 200 g rivna morötter till servering
Potatismos
1 kg mjölig potatis
2 dl mjölk (3%)
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2928 KJ / 700 kCal
Kommentarer