Hasselbackskorv på falu med mos 

3
2
Hasselbackskorv på falu med mos 

Ett falukorvsrecept med en tvist. En hasselbackskorv gör du genom att skiva falukorven, men inte helt! Tillaga den sedan i ugnen med paprikapulver och ströbröd. Servera med krämigt potatismos, och krispiga paprikor smaksatta med lite dressing. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2019

Hasselbackskorv på falu med mos 

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g potatis
2 1/2 dl mjölk
salt
peppar

Hasselbackskorv

550 g falukorv
1 msk paprikapulver
2 msk ströbröd
2 röda paprikor
2 tsk rödvinsvinäger
2 tsk olivolja
1 dl amerikansk dressing gurkmix

För alla

Kontrollera noga innehållet i dressingen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Krydda paprikorna med torkad oregano eller salladskrydda.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Anette

2022-06-20

Alltid kul att prova något nytt och det var riktigt gott

Josephine

2020-10-20

God variation på ”vardags-falukorven”

Näringsvärde per portion

Energi 2530 KJ / 610 kCal
Fett 30 g
Salt 3 g
Kolhydrater 59 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden