UNDER 45 MIN | Medel

Hasselbackskorv på falu med mos 

Ett falukorvsrecept med en tvist. En hasselbackskorv gör du genom att skiva falukorven, men inte helt! Tillaga den sedan i ugnen med paprikapulver och ströbröd. Servera med krämigt potatismos, och krispiga paprikor smaksatta med lite dressing. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Mos: Koka upp vatten i en kastrull. Skala potatisen och dela den i jämnstora mindre bitar. Lägg i potatisen och låt småkoka under lock tills den är mjuk.
  3. Hasselbackskorv: Skiva falukorven tunt men inte ända ner i botten. Lägg korven i en ugnsform och strö paprikapulver och ströbröd över och sätt in i ugnen ca 15 minuter.
  4. Dela och kärna ur paprikorna. Strimla dem fint och blanda med vinäger och olivolja, krydda med salt och peppar.
  5. Mos: Häll av potatisen och värm mjölken i kastrullen. Mosa potatisen med en potatisstöt eller vispa försiktigt sönder den med elvisp. Vispa till moset är slätt och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera korven med mos, paprika och dressing.

För alla

Kontrollera noga innehållet i dressingen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Krydda paprikorna med torkad oregano eller salladskrydda.

Ingredienser

Portioner: 4
Mos
  • 900 g potatis
  • 2 1/2 dl mjölk
  • salt
  • peppar
Hasselbackskorv
  • 550 g falukorv
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk ströbröd
  • 2 röda paprikor
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 2 tsk olivolja
  • 1 dl amerikansk dressing gurkmix

Näringsvärde
Per portion

Energi 2530 kJ / 610 kCal