Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Ugnsbakad falukorv

Ibland är det allra enklaste också det godaste. Att fylla en falukorv med lök, bostongurka och senap är ett roligt sätt att piffa upp den vanliga vardagskorven. Strö över ströbröd och riven ost, gratinera i ugn och njut av 80-talets mest älskade familjefavorit

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär skåror i falukorven och lägg i en ugnssäker form.
  3. Skala och skär löken i klyftor. Fördela lök och bostongurka i skårorna. Bred senapen på korven. Strö över ströbröd och ost och stek mitt i ugnen ca 20 minuter.
  4. Till servering: Servera med potatismos och en blandad sallad.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd eller uteslut ströbrödet.
Gör laktosfri: gör laktosfritt potatismos.
Gör mjölkproteinfri: byt osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ eller uteslut osten. Gör mjölkproteinfritt potatismos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 1/2 dl bostongurka
  • 2 msk senap
  • 1 msk ströbröd
  • 1 dl riven ost
Till servering
  • potatismos
  • blandsallad
Lägg till i inköpslistan