Katalaner

2
1
Katalaner

Katalaner passar perfekt till en lyxig fika och de är inte alls svåra att baka. Kakan påminner om en mazarin med mördeg i botten och hallonsylt i glasyren. Fyllningen till katalanerna görs av mandelmassa, smör och ägg och kakorna toppas med hallonsylt och en söt glasyr av florsocker.

Katalaner

Ingredienser

18 st

Mördeg

125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
1 äggula
18 bakformar av folie

Fyllning

300 g mandelmassa
150 g rumsvarmt smör
2 ägg
1 dl hallonsylt

Glasyr

2 1/2 dl florsocker
1 1/2 msk vatten
1/2 dl hallonsylt

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per st.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Isabel

2022-09-11

👍

Näringsvärde per portion

Energi 1250 KJ / 299 kCal
Fett 17 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 32 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden