Mazarinkaka med saffran och apelsin
Mazarinkaka med saffran och apelsin är precis lika gott som det låter. Perfekt att bjuda på till adventskaffet eller glöggminglet. Vill du göra en ännu festligare kaka kan du ringla lite smält mörk choklad över när den kallnat.
Ingredienser
16 bitar
250 g färdig rund pajdeg
Fyllning
300 g mandelmassa
1 apelsin
1/2 g saffran
100 g smör (rumstempererat)
3 ägg
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Tips
Ringla lite smält mörk choklad över kakan. Vill du göra egen mandelmassa? Här hittar du ett enkelt recept på hemgjord mandelmassa.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi957 KJ / 229 kCal
Fett15 g
Salt0.2 g
Kolhydrater19 g
Protein4 g
Kommentarer
Låter kanongott, ska baka den och bjuda min seniorvän, som gillar gott kaffebröd.
Isabella
2016-01-25Hej Ulla! Vad roligt att kakan uppskattades! Hälsningar, Veronica
Redaktionen
2015-12-14Jättegod! Ett plus att här verkligen inte behövs något mer till än möjligen en kopp kaffe!
Ulla
2015-12-11