Mazarinkaka med saffran och apelsin

46
3
Mazarinkaka med saffran och apelsin

Mazarinkaka med saffran och apelsin är precis lika gott som det låter. Perfekt att bjuda på till adventskaffet eller glöggminglet. Vill du göra en ännu festligare kaka kan du ringla lite smält mörk choklad över när den kallnat.

Mazarinkaka med saffran och apelsin

Ingredienser

16 bitar
250 g färdig rund pajdeg

Fyllning

300 g mandelmassa
1 apelsin
1/2 g saffran
100 g smör (rumstempererat)
3 ägg

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfritt: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Ringla lite smält mörk choklad över kakan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Isabella

2016-01-25

Låter kanongott, ska baka den och bjuda min seniorvän, som gillar gott kaffebröd.

Redaktionen

2015-12-14

Hej Ulla! Vad roligt att kakan uppskattades! Hälsningar, Veronica

Ulla

2015-12-11

Jättegod! Ett plus att här verkligen inte behövs något mer till än möjligen en kopp kaffe!

Näringsvärde per portion

Energi 957 KJ / 229 kCal
Fett 15 g
Salt 2 g
Kolhydrater 19 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden