Mazarinkaka med saffran och apelsin
Mazarinkaka med saffran och apelsin är precis lika gott som det låter. Perfekt att bjuda på till adventskaffet eller glöggminglet. Vill du göra en ännu festligare kaka kan du ringla lite smält mörk choklad över när den kallnat.
Ingredienser
16 bitar
250 g färdig rund pajdeg
Fyllning
300 g mandelmassa
1 apelsin
1/2 g saffran
100 g smör (rumstempererat)
3 ägg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi957 KJ / 229 kCal
Fett15 g
Salt0.2 g
Kolhydrater19 g
Protein4 g
Kommentarer
Kan man byta ut apelsinen mot något annat ? Hälsningar Veronica
Veronica
2024-11-18Hej Veronica! Om du inte vill använda någon annan citrusfrukt så kan du bara hoppa över apelsinskalet rätt och slätt. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-19Låter kanongott, ska baka den och bjuda min seniorvän, som gillar gott kaffebröd.
Isabella
2016-01-25Hej Ulla! Vad roligt att kakan uppskattades! Hälsningar, Veronica
Redaktionen
2015-12-14