Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Mazarinkaka med saffran och apelsin

Mazarinkaka med saffran och apelsin är precis lika gott som det låter. Perfekt att bjuda på till adventskaffet eller glöggminglet. Vill du göra en ännu festligare kaka kan du ringla lite smält mörk choklad över när den kallnat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Lägg pajdegen i formen och låt den gå upp på kanten.
  4. Fyllning: Riv mandelmassan och apelsinskalet. Stöt saffranet.
  5. Rör ihop mandelmassan med smöret och saffranet i en bunke. Rör ner ett ägg i taget. Vänd sist ner apelsinskalet.
  6. Bred ut fyllningen i formen. Vik den deg som går upp i formen över en del av fyllningen.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kakan kallna.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfritt: välj mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Ringla lite smält mörk choklad över kakan.

Ingredienser

Portioner: 16 bitar
  • 250 g färdig rund pajdeg
Fyllning
  • 300 g mandelmassa
  • 1 apelsin
  • 1/2 g saffran
  • 100 g smör (rumstempererat)
  • 3 ägg
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 957 kJ / 229 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer