Mazarinkaka med saffran och apelsin

Betyg 3.4 av 5.
46 personer har röstat
4
Mazarinkaka med saffran och apelsin

Mazarinkaka med saffran och apelsin är precis lika gott som det låter. Perfekt att bjuda på till adventskaffet eller glöggminglet. Vill du göra en ännu festligare kaka kan du ringla lite smält mörk choklad över när den kallnat.

Mazarinkaka med saffran och apelsin

Ingredienser

16 bitar
250 g färdig rund pajdeg

Fyllning

300 g mandelmassa
1 apelsin
1/2 g saffran
100 g smör (rumstempererat)
3 ägg

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
46 personer har röstat

Kommentarer

Kan man byta ut apelsinen mot något annat ? Hälsningar Veronica

Veronica

2024-11-18

Hej Veronica! Om du inte vill använda någon annan citrusfrukt så kan du bara hoppa över apelsinskalet rätt och slätt. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-11-19

Låter kanongott, ska baka den och bjuda min seniorvän, som gillar gott kaffebröd.

Isabella

2016-01-25

Hej Ulla! Vad roligt att kakan uppskattades! Hälsningar, Veronica

Redaktionen

2015-12-14

Näringsvärde per bit

Energi957 KJ / 229 kCal
Fett15 g
Salt0.2 g
Kolhydrater19 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Saffranspaj
Betyg 3.3 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronflarn
Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Galette med äpple och mandelkräm
Betyg 4.2 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberpaj med mandelmassa
Betyg 4.5 av 5.
107 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon
Betyg 4.5 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffransbutterkaka
Betyg 4.4 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga