Mazarinkakor med hallonglasyr
Imponera på kafferepet eller fikat med mazarinkakor med hallonglasyr. En mjuk och seg kaka med smak av mandelmassa och kryddig kardemumma vackert dekorerad med hallonglasyr på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021
Ingredienser
24 st
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 g mandelmassa
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
Glasyr
1 dl hallonsylt
2 dl florsocker
2 msk kallt vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Något för sött och påminde ganska lite om mazariner. Dock väldigt goda i övrigt.
Axel
2024-03-20Mycket goda men hoppade över glasyren då det blev så kladdigt o rinnit. Väldigt goda utan.
Berit
2023-02-20För sött, med både glasyr, hallonsylt och mycket socker i smeten.
Karin
2022-05-17