Mazarinkakor med hallonglasyr

44
15
Mazarinkakor med hallonglasyr

Imponera på kafferepet eller fikat med mazarinkakor med hallonglasyr. En mjuk och seg kaka med smak av mandelmassa och kryddig kardemumma vackert dekorerad med hallonglasyr på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Mazarinkakor med hallonglasyr

Ingredienser

24 st
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 g mandelmassa
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma

Glasyr

1 dl hallonsylt
2 dl florsocker
2 msk kallt vatten

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

44

Kommentarer

Karin

2022-05-17

För sött, med både glasyr, hallonsylt och mycket socker i smeten.

Elisabeth

2021-12-22

Om du är känslig för smaker så använd absolut inte bikarbonat utan ta bakpulver istället. Det finns ingen syra med i receptet så kakorna smakar mycket bikarbonat. Nymortlad kardemumma blir gott och de funkar bra att baka på glutenfritt mjöl.

Emma

2021-08-19

Gjorde utan kardemumma i smeten och la även till lite salt. Sen åt vi dem med philadelfiaost och sylt, det var inte tokigt alls

Testa liknande recept

Chocolate chip cookies
Midsommartårta
Påsktårta med hallon
Studenttårta