Mazarinkakor med hallonglasyr
![Mazarinkakor med hallonglasyr](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_229104/cf_259/mazarinkakor_med_hallonglasyr.jpg)
Imponera på kafferepet eller fikat med mazarinkakor med hallonglasyr. En mjuk och seg kaka med smak av mandelmassa och kryddig kardemumma vackert dekorerad med hallonglasyr på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021
![Mazarinkakor med hallonglasyr](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_229104/cf_259/mazarinkakor_med_hallonglasyr.jpg)
Ingredienser
24 st
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 g mandelmassa
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
Glasyr
1 dl hallonsylt
2 dl florsocker
2 msk kallt vatten
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Något för sött och påminde ganska lite om mazariner. Dock väldigt goda i övrigt.
Axel
2024-03-20Mycket goda men hoppade över glasyren då det blev så kladdigt o rinnit. Väldigt goda utan.
Berit
2023-02-20För sött, med både glasyr, hallonsylt och mycket socker i smeten.
Karin
2022-05-17