Mazarinkakor med hallonglasyr

28
11
Mazarinkakor med hallonglasyr

Imponera på kafferepet eller fikat med mazarinkakor med hallonglasyr. En mjuk och seg kaka med smak av mandelmassa och kryddig kardemumma vackert dekorerad med hallonglasyr på toppen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Mazarinkakor med hallonglasyr

Ingredienser

24 st
100 g
rumsvarmt smör
1 dl
strösocker
2 msk
ljus sirap
100 g
mandelmassa
2 1/4 dl
vetemjöl
1/2 tsk
bikarbonat
1 tsk
vaniljsocker
1 tsk
malen kardemumma

Glasyr

1 dl
hallonsylt
2 dl
florsocker
2 msk
kallt vatten

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Agneta

2021-06-15

Jag gjorde dubbel sats och 48 kakor. Mina kakor flöt inte ut, de blev lite toppiga så jag tryckte till dem med gaffeln efter gräddningen så de blev plattare. Nästa plåt tryckte jag till dem innan gräddningen och då blev de bättre. Smaken var bra men jag skulle vilja ha större kakor, de blev ganska små. Som tidigare nämnts skulle nog gräddas ca 10 minuter, jag gräddade 12 minuter och de blev ganska hårda. Kan tänka mig baka dem igen med de små justeringarna som tipsats om i kommentarerna och egen erfarenhet.

Eva

2021-06-13

Mina blev väl gräddade också i 12 minuter och de blev väldigt hårda så jag bjuder inte gäster på dem. Glasyren stelnade inte fast jag tog väldigt lite vatten och den fick 'stelna' i kylen. Har andra bra recept på mördegskakor som kan smaksättas med olika kryddor, fortsätter med dem istället.

Therese

2021-06-12

Kanske skulle bli goda men första plåten blev bränd (hade ställt klockan på 12min). Gräddade nästa i ca 10 minuter och dom blev fina. Gjorde sedan misstaget att göra dom färdiga med sylt och glasyr innan provsmakning... Något så vansinnigt sött och kladdigt har jag sällan smakat, bortsett från ren sirap. Så kanske provar jag att göra själva kakorna igen, utan något på, men troligtvis inte. Det finns många andra som är bättre.

Testa liknande recept