Imponera på kafferepet eller fikat med mazarinkakor med hallonglasyr. En mjuk och seg kaka med smak av mandelmassa och kryddig kardemumma vackert dekorerad med hallonglasyr på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket goda men hoppade över glasyren då det blev så kladdigt o rinnit. Väldigt goda utan.
Berit
2023-02-20För sött, med både glasyr, hallonsylt och mycket socker i smeten.
Karin
2022-05-17Om du är känslig för smaker så använd absolut inte bikarbonat utan ta bakpulver istället. Det finns ingen syra med i receptet så kakorna smakar mycket bikarbonat. Nymortlad kardemumma blir gott och de funkar bra att baka på glutenfritt mjöl.
Elisabeth
2021-12-22