Mazarinkakor med hallonglasyr

Betyg 3.8 av 5.
47 personer har röstat
17
Mazarinkakor med hallonglasyr

Imponera på kafferepet eller fikat med mazarinkakor med hallonglasyr. En mjuk och seg kaka med smak av mandelmassa och kryddig kardemumma vackert dekorerad med hallonglasyr på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Mazarinkakor med hallonglasyr

Ingredienser

24 st
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 g mandelmassa
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma

Glasyr

1 dl hallonsylt
2 dl florsocker
2 msk kallt vatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
47 personer har röstat

Kommentarer

Något för sött och påminde ganska lite om mazariner. Dock väldigt goda i övrigt.

Axel

2024-03-20

Mycket goda men hoppade över glasyren då det blev så kladdigt o rinnit. Väldigt goda utan.

Berit

2023-02-20

För sött, med både glasyr, hallonsylt och mycket socker i smeten.

Karin

2022-05-17

Testa liknande recept

Katalaner
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syltkakor
Betyg 4.4 av 5.
27 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Enkla Hallongrottor
Betyg 3.2 av 5.
57 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mazarinhallongrotta
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hallongrottor
Betyg 4.1 av 5.
3813 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bondkakor i cellofan
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga