Imponera på kafferepet eller fikat med mazarinkakor med hallonglasyr. En mjuk och seg kaka med smak av mandelmassa och kryddig kardemumma vackert dekorerad med hallonglasyr på toppen.
Ett recept från:
Buffé
nr 5,
2021
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Kommentarer
Karin
2022-05-17För sött, med både glasyr, hallonsylt och mycket socker i smeten.
Elisabeth
2021-12-22Om du är känslig för smaker så använd absolut inte bikarbonat utan ta bakpulver istället. Det finns ingen syra med i receptet så kakorna smakar mycket bikarbonat. Nymortlad kardemumma blir gott och de funkar bra att baka på glutenfritt mjöl.
Emma
2021-08-19Gjorde utan kardemumma i smeten och la även till lite salt. Sen åt vi dem med philadelfiaost och sylt, det var inte tokigt alls