Karamelltårta
En riktig dröm till kolatårta fylld med päron, kolasås och smörkräm. Dekoreras med kolasås och karamellpopcorn. Tårtan blir hög och fin eftersom den görs i många lager.
Ingredienser
10-12 bitar
3 förp inlagda päronhalvor (à 420 g)
1 förp mjuka kolor (à 135 g)
Smörkräm
250 g rumstempererat smör
4 dl florsocker
1 äggula
Montering
2 förp tårtbottnar (16 cm i diameter, totalt 6 bottnar för 10-12 bitar)
Kolasås
3 msk vispgrädde
1 förp mjuka kolor (à 135 g)
Topping
3 dl popcorn med karamellsmak
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tårtan blev söt och god ! Jag blandade dock in lite konjak i smörkrämen och penslade med både konjak och päronspad på bottnarna, upplevde då att den inte blev "bara" söt...utan fick lite djup
Anna
2024-04-01Den blev otroligt söt och inte vidare god alls. Men jag är säker på att det är en smaksak. Kommer iaf inte göra om den.
Ida
2024-03-20