Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Marsipanfigurer

(23)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Pyssla och gör fina marsipanfigurer. Du blandar mandelmassa och florsocker med en kall smet av mattfett, mjöl och vatten tills du får en jämn marsipandeg. Färga marsipanen i önskad färg och låt fantasin flöda!

Ingredienser

Portioner: 750 g
  • 25 g smör eller margarin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vetemjöl
  • 500 g mandelmassa
  • 4 dl florsocker
  • ev några droppar bittermandelshushållsarom
  • röd, grön och gul hushållsfärg
  • strössel
  • blockchoklad
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 750 g portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp matfett och vatten i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa tills smeten släpper kastrullens kanter. Låt smeten kallna.
  2. Riv mandelmassan på rivjärn eller matberedarens rivskiva. Blanda den kalla smeten med mandelmassa och florsocker till en smidig marsipan.
  3. Smaksätt eventuellt med några droppar bittermandelarom. Färga marsipanen röd, grön och gul eller låt den vara ofärgad.
  4. Forma marsipanen till figurer, som eventuellt doppas i smält blockchoklad, strössel etc.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer