Matjessillfat (buffé) | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Matjessillfat (buffé)

Matjessillfat är en lättlagad och uppskattad rätt som passar perfekt på buffébordet. De smakrika matjessillarna blandas med ägg, gräslök och rödlök och ovanpå detta ringlas en god dressing av senap och olja.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär sillen i tunna skivor. Lägg den på ett stort fat.
  2. Skala och hacka rödlöken och äggen. Strö det över sillen.
  3. Rör ihop dressingen och ringla den över sillen. Strö över gräslöken.

För alla

Fri från gluten och mjölk.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Tips

Kan förberedas och stå klar i kylen i några timmar.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3 burkar matjessill (à 200 g)
  • 1 rödlök
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 msk hackad gräslök
Dressing
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 760 kJ / 180 kCal