Matjessillfat (buffé)
Matjessillfat är en lättlagad och uppskattad rätt som passar perfekt på buffébordet. De smakrika matjessillarna blandas med ägg, gräslök och rödlök och ovanpå detta ringlas en god dressing av senap och olja.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2005
Ingredienser
8 portioner
3 burkar matjessill (à 200 g)
1 rödlök
2 hårdkokta ägg
2 msk hackad gräslök
Dressing
1 tsk fransk senap
2 msk rapsolja
2 msk vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi760 KJ / 180 kCal
Fett13.5 g
Kolhydrater6 g
Protein8.5 g
Kommentar
Ingen riktig höjdare. Jag tyckte att det var för mycket matjesill i förhållande till ägg och rödlök.
Jenny
2007-04-10