Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sillsallad med stingig sås

Vad är mer somrigt än en ljummen sillsallad? Färskpotatis, matjessill, purjolök, rädisor och ägg blandas ihop och blir tillsammans en fabulös kombination. Ringla över den stingiga såsen gjord på fransk senap och salladen är färdig att servera.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrapa och koka potatisen mjuk i vatten i en kastrull. Låt kallna. Skär potatisen i halvor eller mindre bitar.
  2. Låt sillen rinna av och strimla den. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj och skiva rädisorna. Skala och skär äggen i klyftor. Skölj och strimla sallaten. Blanda alla salladsingredienser i en stor skål.
  3. Rör ihop ingredienserna till såsen och ringla den över sillsalladen.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 burk matjessill (à 590 g)
  • 1 purjolök
  • 1 knippe rädisor
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 isbergssalladshuvud
Sås
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk farin
  • 3 msk fransk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl finhackad dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?