Matjesill med brynt citronsmör och ägg

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
0
Matjesill med brynt citronsmör och ägg

Somrigare än detta blir det inte. Färskpotatis, matjessill, gräslök och rädisor på ett stort fat. Ringla över det härliga brynta citronsmöret och lite salt kapris och sommartallriken är klar att servera.

Matjesill med brynt citronsmör och ägg

Ingredienser

4 portioner
800 g  färskpotatis
4   ägg
1   knippe rädisor (à ca 220 g)
1   kruka gräslök
1   kruka dill
2   förp matjessill (à 270 g)

Brynt citronsmör

150 g  smör
1/2   citron (finrivet skal och pressad saft)
1 dl  kapris

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos and mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3796 KJ / 907 kCal
Fett67 g
Salt11 g
Kolhydrater43 g
Protein32 g

Testa liknande recept

Matjessill med krämigt ägg, citronkräm och brynt smör
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill med ägg, kavringssmul och gräddfil
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessillröra med rödbetor och kapris på knäckebröd
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Knäcketårta med citronfärskost och sill
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dill- och kaprissill
Betyg 3 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sillröra med kavringssmul
Betyg 3.1 av 5.
110 personer har röstat
Under 45 min att tillaga