Matjessill på fat

Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
1
Matjessill på fat

En klassisk sommarrätt är detta dekorativa matjesfat med vispad crème fraiche, färskpotatis och krämiga ägg. Och om du vill göra det lilla extra ska du toppa med brynt smör och stenbitsrom. Servera som en del av en buffé eller fräsch sommarlunch.

Matjessill på fat

Ingredienser

4 portioner
4   ägg
2 dl  crème fraiche
1   bladsalladshuvud frisésallad eller ruccola
600 g  kokt färskpotatis
ca 80 g  rädisor (gärna i knippe)
400 g  klassisk matjessill
1   rödlök
2 msk  hackad gräslök
ätbara blommor (t ex. penséer)

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Recept och bild i samarbete med Abba.

Gör så här

Tips

Det går även bra att toppa rätten med stenbitsrom och lite brynt smör.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Helt underbart med brynt smör

Inga

2022-04-12

Näringsvärde per portion

Energi2394 KJ / 572 kCal
Fett37 g
Salt4.5 g
Kolhydrater36 g
Protein22 g

Testa liknande recept

Tre goda silltapas
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sillkrans med smörstekt kavring och färskpotatis
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gubbröra med matjessill
Betyg 4.4 av 5.
187 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill med ägg, kavringssmul och gräddfil
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill med kokta gulbetor
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjesill med brynt smör och rom
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga