Matjessill på fat

4
0
Matjessill på fat

En klassisk sommarrätt är detta dekorativa matjesfat med vispad crème fraiche, färskpotatis och krämiga ägg. Och om du vill göra det lilla extra ska du toppa med brynt smör och stenbitsrom. Servera som en del av en buffé eller fräsch sommarlunch.

Skriv ut
Matjessill på fat

Ingredienser

4 portioner
4
ägg
2 dl
crème fraiche
1
bladsalladshuvud frisésallad eller ruccola
600 g
kokt färskpotatis
ca 80 g
rädisor (gärna i knippe)
400 g
klassisk matjessill
1
rödlök
2 msk
hackad gräslök
-
ätbara blommor (t ex. penséer)

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Recept och bild i samarbete med Abba.

Gör så här

Tips

Det går även bra att toppa rätten med stenbitsrom och lite brynt smör.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2394 KJ / 572 kCal
Fett 37 g
Salt 4.5 g
Kolhydrater 36 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept