Matjessill med krämigt ägg, citronkräm och brynt smör
Matjessillen har en given plats på midsommar-buffén. Här har vi uppdaterat den klassiska silltallriken med krämigt ägg, citronkräm och brynt smör som serveras tillsammans med färskpotatisen och sillen. Silltallrik 2.0 – En ny klassiker!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
Citronkräm
1 dl gräddfil
1/2 msk finrivet citronskal
1 krm salt
1 krm svartpeppar
25 g smör
1 rödlök
5 rädisor
200 g kokt färskpotatis
200 g matjessill
1/2 dl finskuren gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1523 KJ / 364 kCal
Fett25 g
Salt4 g
Kolhydrater18 g
Protein17 g
Kommentarer
Åt den gjord på Abbas kryddiga matjessill, creme fraîche istället för gräddfil och utan rödlök (tål det inte) och tyckte det var riktigt gott. Citronen gav ett härligt "lyft".
Christina
2021-06-28Jättegott! Dubblade receptet för att ha som ensam lunchrätt.
Marika
2021-06-26