Matjessill med krämigt ägg, citronkräm och brynt smör

Betyg 4.3 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Matjessill med krämigt ägg, citronkräm och brynt smör

Matjessillen har en given plats på midsommar-buffén. Här har vi uppdaterat den klassiska silltallriken med krämigt ägg, citronkräm och brynt smör som serveras tillsammans med färskpotatisen och sillen. Silltallrik 2.0 – En ny klassiker!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Matjessill med krämigt ägg, citronkräm och brynt smör

Ingredienser

4 portioner
4 ägg

Citronkräm

1 dl gräddfil
1/2 msk finrivet citronskal
1 krm salt
1 krm svartpeppar
25 g smör
1 rödlök
5 rädisor
200 g kokt färskpotatis
200 g matjessill
1/2 dl finskuren gräslök

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Väldigt oklart vad som är ingredienser i citronkrämen....

    Kristin

    Hej Kristin och Fredrik! Nu är receptet förtydligat. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Lite oklart i receptet vilka saker som ska vara i citronkrämen, kan ni förtydliga det i receptet?

    Fredrik

  • Åt den gjord på Abbas kryddiga matjessill, creme fraîche istället för gräddfil och utan rödlök (tål det inte) och tyckte det var riktigt gott. Citronen gav ett härligt "lyft".

    Christina

  • Jättegott! Dubblade receptet för att ha som ensam lunchrätt.

    Marika

Näringsvärde per portion

Energi1523 KJ / 364 kCal
Fett25 g
Salt4 g
Kolhydrater18 g
Protein17 g

Testa liknande recept

  • Matjessill på fat
    Betyg 4.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sillsallad med stingig sås
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sill med örter och brynt smör
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad