Matjessill med krämigt ägg, citronkräm och brynt smör

15
2
Matjessill med krämigt ägg, citronkräm och brynt smör

Matjessillen har en given plats på midsommar-buffén. Här har vi uppdaterat den klassiska silltallriken med krämigt ägg, citronkräm och brynt smör som serveras tillsammans med färskpotatisen och sillen. Silltallrik 2.0 – En ny klassiker!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Matjessill med krämigt ägg, citronkräm och brynt smör

Ingredienser

4 portioner
4 ägg

Citronkräm

1 dl gräddfil
1/2 msk finrivet citronskal
1 krm salt
1 krm svartpeppar
25 g smör
1 rödlök
5 rädisor
200 g kokt färskpotatis
200 g matjessill
1/2 dl finskuren gräslök

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Christina

2021-06-28

Åt den gjord på Abbas kryddiga matjessill, creme fraîche istället för gräddfil och utan rödlök (tål det inte) och tyckte det var riktigt gott. Citronen gav ett härligt "lyft".

Marika

2021-06-26

Jättegott! Dubblade receptet för att ha som ensam lunchrätt.

Näringsvärde per portion

Energi 1523 KJ / 364 kCal
Fett 25 g
Salt 4 g
Kolhydrater 18 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden