Matjessill med krämigt ägg, citronkräm och brynt smör

14
2
Matjessill med krämigt ägg, citronkräm och brynt smör

Matjessillen har en given plats på midsommar-buffén. Här har vi uppdaterat den klassiska silltallriken med krämigt ägg, citronkräm och brynt smör som serveras tillsammans med färskpotatisen och sillen. Silltallrik 2.0 – En ny klassiker!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Matjessill med krämigt ägg, citronkräm och brynt smör

Ingredienser

4 portioner
4
ägg

Citronkräm

1 dl
gräddfil
1/2 msk
finrivet citronskal
1 krm
salt
1 krm
svartpeppar
25 g
smör
1
rödlök
5
rädisor
200 g
kokt färskpotatis
200 g
matjessill
1/2 dl
finskuren gräslök

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Christina

2021-06-28

Åt den gjord på Abbas kryddiga matjessill, creme fraîche istället för gräddfil och utan rödlök (tål det inte) och tyckte det var riktigt gott. Citronen gav ett härligt "lyft".

Marika

2021-06-26

Jättegott! Dubblade receptet för att ha som ensam lunchrätt.

Testa liknande recept