Matjessill med krämigt ägg, citronkräm och brynt smör

Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
2
Matjessill med krämigt ägg, citronkräm och brynt smör

Matjessillen har en given plats på midsommar-buffén. Här har vi uppdaterat den klassiska silltallriken med krämigt ägg, citronkräm och brynt smör som serveras tillsammans med färskpotatisen och sillen. Silltallrik 2.0 – En ny klassiker!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Matjessill med krämigt ägg, citronkräm och brynt smör

Ingredienser

4 portioner
4   ägg

Citronkräm

1 dl  gräddfil
1/2 msk  finrivet citronskal
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar
25 g  smör
1   rödlök
5   rädisor
200 g  kokt färskpotatis
200 g  matjessill
1/2 dl  finskuren gräslök

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Åt den gjord på Abbas kryddiga matjessill, creme fraîche istället för gräddfil och utan rödlök (tål det inte) och tyckte det var riktigt gott. Citronen gav ett härligt "lyft".

Christina

2021-06-28

Jättegott! Dubblade receptet för att ha som ensam lunchrätt.

Marika

2021-06-26

Näringsvärde per portion

Energi1523 KJ / 364 kCal
Fett25 g
Salt4 g
Kolhydrater18 g
Protein17 g

Testa liknande recept

Matjesill med brynt citronsmör och ägg
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matjessill med ägg, kavringssmul och gräddfil
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dill- och kaprissill
Betyg 3 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sillröra med kavringssmul
Betyg 3.1 av 5.
110 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matjessill med gurka och gräddfil
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill med brynt smör, rödbetor och ägg
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga