Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Matjessill med smör, dill och potatis

Ett otroligt snabbt sätt att göra en klassisk underbar sommartallrik. Du placerar bara färskpotatis, ägg, dill och lök tillsammans med matjessillen och en klick smör i folie och låter det bli varmt. Röran i kombination med knäckebröd är gudomligt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatis, ägg och lök. Skär potatis och ägg i skivor, hacka löken och dillen.
  2. Riv av foliepapper. Lägg på potatis, sill, ägg, lök, dill och smör. Vik ihop till ett paket. Lägg dem på grillen ca 10 minuter eller tills de är varma.
  3. Servera med knäckebröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 kokta potatisar
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 rödlök
  • 1 knippe dill
  • 4 folieark
  • 4 matjessillfiléer
  • 75 g smör
  • knäckebröd till servering
Lägg till i inköpslistan