Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Janssons knäckemacka

Ett snabblagat och enkelt recept på smakrika snacks att servera som förrätt eller tilltugg till fest. Du gör de små knäckemackorna av knäckebröd, smör, ansjovisfiléer, rödlök och ost. Knapriga och aptitliga!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Bred brödet med smör eller margarin ända ut till kanten.
  3. Låt ansjovisen rinna av. Skala och finhacka löken.
  4. Lägg ut ansjovisfiléerna som solstrålar över brödkakan. Strö över lök och ost. Krydda med vitpeppar.
  5. Ställ in mitt i ugnen ca 5 minuter eller tills ytan fått fin färg. Klipp knäckebrödet i tårtbitar när brödet fortfarande är ljummet.
  6. Servera som tilltugg eller förrätt tillsammans med hackade örter, till exempel gräslök, persilja eller rosmarin.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt hårt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kaka rustikt knäckebröd
  • smör eller margarin
  • 1 ask ansjovisfiléer (à 100 g)
  • 1 liten rödlök
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • ca 1 krm nymalen vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?