Matjessill med palsternackspuré

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Matjessill med palsternackspuré

Matjessill med palsternackspuré är förtjusande gott och vad passar väl bättre till midsommar? Du kokar palsternackan i grädde och mjölk och mixar den sedan slät. Stiligt och smakrikt.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Matjessill med palsternackspuré

Ingredienser

4 portioner
300 g matjessill
5 schalottenlökar
100 g smör (100 g motsvarar ca 1 dl klarat smör, se Tips nedan)

Palsternackspuré

300 g palsternacka
1 dl mjölk
1 dl grädde
1/2 dl crème fraiche
1/2 msk olivolja
1/2 tsk salt

Vinägrett

50 g smör
2 msk sherry-/ rödvinsvinäger
2 msk balsamvinäger
1 1/3 dl olivolja
1 krm salt
dill
ev lite stekta kavringsmulor

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4200 KJ / 1000 kCal
Fett96 g

Testa liknande recept

  • Matjessill med kokta gulbetor
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • S.O.S.-tallrik med potatis och picklad lök
    Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Matjessilltallrik med pepparrot
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad