Matjessill med palsternackspuré

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Matjessill med palsternackspuré

Matjessill med palsternackspuré är förtjusande gott och vad passar väl bättre till midsommar? Du kokar palsternackan i grädde och mjölk och mixar den sedan slät. Stiligt och smakrikt.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Matjessill med palsternackspuré

Ingredienser

4 portioner
300 g  matjessill
5   schalottenlökar
100 g  smör (100 g motsvarar ca 1 dl klarat smör, se Tips nedan)

Palsternackspuré

300 g  palsternacka
1 dl  mjölk
1 dl  grädde
1/2 dl  crème fraiche
1/2 msk  olivolja
1/2 tsk  salt

Vinägrett

50 g  smör
2 msk  sherry-/ rödvinsvinäger
2 msk  balsamvinäger
1 1/3 dl  olivolja
1 krm  salt
dill
ev lite stekta kavringsmulor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: byt smöret mot mjölkfritt margarin och mjölk, grädde och crème fraiche mot mjölkfria alternativ t ex Solhavre, Imat och Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Förädla smöret på klassiskt vis: Man klarar smör genom att värma det och skilja det klara fettet från den grumliga bottensatsen. Det brynta smöret blir bäst och jämnast om man bryner det under omrörning.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4200 KJ / 1000 kCal
Fett96 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Matjessill med kokta gulbetor
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessill med rödbetor, brynt smör och pepparrot
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
S.O.S.-tallrik med potatis och picklad lök
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matjessilltallrik med pepparrot
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga