Matjessill med palsternackspuré

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Matjessill med palsternackspuré

Matjessill med palsternackspuré är förtjusande gott och vad passar väl bättre till midsommar? Du kokar palsternackan i grädde och mjölk och mixar den sedan slät. Stiligt och smakrikt.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Matjessill med palsternackspuré

Ingredienser

4 portioner
300 g matjessill
5 schalottenlökar
100 g smör (100 g motsvarar ca 1 dl klarat smör, se Tips nedan)

Palsternackspuré

300 g palsternacka
1 dl mjölk
1 dl grädde
1/2 dl crème fraiche
1/2 msk olivolja
1/2 tsk salt

Vinägrett

50 g smör
2 msk sherry-/ rödvinsvinäger
2 msk balsamvinäger
1 1/3 dl olivolja
1 krm salt
dill
ev lite stekta kavringsmulor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4200 KJ / 1000 kCal
Fett96 g

Testa liknande recept

Matjessill med kokta gulbetor
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
S.O.S.-tallrik med potatis och picklad lök
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ägghalvor med matjessill, hovmästarsås och potatis
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Matjessilltallrik med pepparrot
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga