Matjessill med palsternackspuré
Matjessill med palsternackspuré är förtjusande gott och vad passar väl bättre till midsommar? Du kokar palsternackan i grädde och mjölk och mixar den sedan slät. Stiligt och smakrikt.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007
Ingredienser
4 portioner
300 g matjessill
5 schalottenlökar
100 g smör (100 g motsvarar ca 1 dl klarat smör, se Tips nedan)
Palsternackspuré
300 g palsternacka
1 dl mjölk
1 dl grädde
1/2 dl crème fraiche
1/2 msk olivolja
1/2 tsk salt
Vinägrett
50 g smör
2 msk sherry-/ rödvinsvinäger
2 msk balsamvinäger
1 1/3 dl olivolja
1 krm salt
dill
ev lite stekta kavringsmulor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4200 KJ / 1000 kCal
Fett96 g
Kommentarer