Matjessill med kokta gulbetor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Matjessill med kokta gulbetor

Den perfekta förrätten med smak av sommar har vi här. Härligt mjukkokade gulbetor serveras med fint skurna bitar matjessill på en bädd av fluffig gräddfil. Vänd över brynt smör och toppa slutligen med rostade vallmofrön. Smaklig spis!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Täck gulbetorna i vatten och koka dem mjuka. Skala och dela ner dem i klyftor.
  2. Bryn smöret i en kastrull genom att smälta det under omrörning tills det börjar bli brunt. Låt svalna lite innan servering.
  3. Lägg vallmon i en torr stekpanna och rosta tills det börjar poppa och doftar rostat.
  4. Skär sillen i mindre bitar, servera sillen på tallrik tillsammans med gräddfil, vallmo, gulbetor och toppa med det brynta smöret.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av gräddfil och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Recept och bild i samarbete med Spendrups.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 gulbetor
  • 200 g smör
  • 1 msk blå vallmofrön
  • 200 g matjessill
  • 3 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2664 kJ / 638 kCal