Matjessill med kokta gulbetor

3
0
Matjessill med kokta gulbetor

Den perfekta förrätten med smak av sommar har vi här. Härligt mjukkokade gulbetor serveras med fint skurna bitar matjessill på en bädd av fluffig gräddfil. Vänd över brynt smör och toppa slutligen med rostade vallmofrön. Smaklig spis!

Matjessill med kokta gulbetor

Ingredienser

4 portioner
8 gulbetor
200 g smör
1 msk blå vallmofrön
200 g matjessill
3 dl gräddfil

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av gräddfil och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Recept och bild i samarbete med Spendrups.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2664 KJ / 638 kCal
Fett 57 g
Salt 2.71 g
Kolhydrater 21 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden