Matjessill med kokta gulbetor

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
0
Matjessill med kokta gulbetor

Den perfekta förrätten med smak av sommar har vi här. Härligt mjukkokade gulbetor serveras med fint skurna bitar matjessill på en bädd av fluffig gräddfil. Vänd över brynt smör och toppa slutligen med rostade vallmofrön. Smaklig spis!

Matjessill med kokta gulbetor

Ingredienser

4 portioner
8   gulbetor
200 g  smör
1 msk  blå vallmofrön
200 g  matjessill
3 dl  gräddfil

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av gräddfil och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Recept och bild i samarbete med Spendrups.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2664 KJ / 638 kCal
Fett57 g
Salt2.71 g
Kolhydrater21 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Matjessill på fat
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gubbröra med matjessill
Betyg 4.4 av 5.
190 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tre goda silltapas
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ölbrässerade lammlägg
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Veteölskokta musslor
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glass med matcha och syltad ingefära
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga