Matjessill med krämigt ägg, citronkräm och brynt smör

Betyg 4.3 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Matjessill med krämigt ägg, citronkräm och brynt smör

Matjessillen har en given plats på midsommar-buffén. Här har vi uppdaterat den klassiska silltallriken med krämigt ägg, citronkräm och brynt smör som serveras tillsammans med färskpotatisen och sillen. Silltallrik 2.0 – En ny klassiker!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Matjessill med krämigt ägg, citronkräm och brynt smör

Ingredienser

4 portioner
4 ägg

Citronkräm

1 dl gräddfil
1/2 msk finrivet citronskal
1 krm salt
1 krm svartpeppar
25 g smör
1 rödlök
5 rädisor
200 g kokt färskpotatis
200 g matjessill
1/2 dl finskuren gräslök

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Väldigt oklart vad som är ingredienser i citronkrämen....

    Kristin

    Hej Kristin och Fredrik! Nu är receptet förtydligat. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Lite oklart i receptet vilka saker som ska vara i citronkrämen, kan ni förtydliga det i receptet?

    Fredrik

  • Åt den gjord på Abbas kryddiga matjessill, creme fraîche istället för gräddfil och utan rödlök (tål det inte) och tyckte det var riktigt gott. Citronen gav ett härligt "lyft".

    Christina

Näringsvärde per portion

Energi1523 KJ / 364 kCal
Fett25 g
Salt4 g
Kolhydrater18 g
Protein17 g

Testa liknande recept

  • Matjessill på fat
    Betyg 4.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sillsallad med stingig sås
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad