Matjesbakad torsk med dillsås

Betyg 3.7 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Matjesbakad torsk med dillsås

Denna ugnsbakade torskfilé passar utmärkt ihop med den salta matjessillen, och den äts mer än gärna tillsammans med smetanan som blandats med härlig dill. Smaklig fisk!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2021

Matjesbakad torsk med dillsås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
250 g broccoli

Dillsås

20 g färsk dill
2 dl smetana
salt
peppar

Torsk

200 g matjessill
600 g torskfilé
1 krm svartpeppar
65 g mâchesallad

Gör så här

00:04:00
00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Fantastiska smaker!

    Carina

  • Om man inte älskar matjesill är detta inte en trevlig kombo.

    Elizabet

  • Trevlig kombo tyckte vi.

    Kerstin

Näringsvärde per portion

Energi2876 KJ / 684 kCal
Fett34 g
Salt4.4 g
Kolhydrater49 g
Protein43 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Torsk med romsås
    Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Stekt torsk med kapris och rödbetor
    Betyg 3.4 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt torsk med dillsås och ärter
    Betyg 3.8 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Torsk med kaviarkräm
    Betyg 4.2 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad