Morotsbullar med potatisgratäng och bönsallad

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Morotsbullar med potatisgratäng och bönsallad

Färdiga morotsbullar och potatisgratäng är smarta genvägar till en god middag. Så finns det lite tid över för att lägga krut på en rejäl sallad med allt från brytbönor, cannellinbönor och flera olika salladssorter. En fetaostcrème med basilika svänger du också snabbt ihop och så är middagen klar.

Morotsbullar med potatisgratäng och bönsallad

Ingredienser

4 portioner
400 g morotsbulle
olja (till stekning)
800 g potatisgratäng

Fetaostcrème

150 g fetaost
2 dl lätt crème fraiche
1/2 kruka basilika

Bönsallad

150 g haricots verts (bönor)
380 g kokta cannellinibönor
1 hjärtsallad
65 g rucola
65 g röda mangoldskott
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4060 KJ / 970 kCal
Fett62 g
Salt3.73 g
Kolhydrater67 g
Protein29 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Basilika- och fetaostspread
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gratinerad aubergine med cannellini och feta
Betyg 3.9 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matig sallad med cannellinibönor
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Landgång med grön puré och hyvlad fänkål
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsrostade gulbetor med fetaost och hasselnötter
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ljummen grekisk sallad med matvete och oreganovinägrette
Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga