Morotsbullar med potatisgratäng och bönsallad
Färdiga morotsbullar och potatisgratäng är smarta genvägar till en god middag. Så finns det lite tid över för att lägga krut på en rejäl sallad med allt från brytbönor, cannellinbönor och flera olika salladssorter. En fetaostcrème med basilika svänger du också snabbt ihop och så är middagen klar.
Ingredienser
4 portioner
400 g morotsbulle
olja (till stekning)
800 g potatisgratäng
Fetaostcrème
150 g fetaost
2 dl lätt crème fraiche
1/2 kruka basilika
Bönsallad
150 g haricots verts (bönor)
380 g kokta cannellinibönor
1 hjärtsallad
65 g rucola
65 g röda mangoldskott
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4060 KJ / 970 kCal
Fett62 g
Salt3.73 g
Kolhydrater67 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer