Kycklingspett med vitlöksstekta bönor

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Kycklingspett med vitlöksstekta bönor

Saftiga BBQ-doftande kycklingspett som tillagas i ett nafs. Kycklingen serveras i sin sås tillsammans med fluffigt nykokt ris och spänstiga haricots verts med fint tuggmotstånd. Garnera med en fräsch sallad gjord på tomat och krispsallad. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2017

Kycklingspett med vitlöksstekta bönor

Ingredienser

2 portioner
2   port ris
1/2   förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
1/2 msk  smör
1   vitlöksklyfta
salt
peppar
4 st  kycklingspett (gärna BBQ med medföljande sås)
1/2   krispsallad
250 g  körsbärstomater

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2152 KJ / 515 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein32 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Risonisallad med primörer och dijondressing
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matig sallad med cannellinibönor
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med haricots verts och mozzarella
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Isterbandspasta med spenat och citron
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttfärslimpa med prästost och gröna bönor
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Curry- och bönpannkakor med rökt lax och rödlöksdipp
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga