Kycklingspett med vitlöksstekta bönor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kycklingspett med vitlöksstekta bönor

Saftiga BBQ-doftande kycklingspett som tillagas i ett nafs. Kycklingen serveras i sin sås tillsammans med fluffigt nykokt ris och spänstiga haricots verts med fint tuggmotstånd. Garnera med en fräsch sallad gjord på tomat och krispsallad. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och stek bönorna i smöret i en stekpanna, pressa i vitlöken och krydda med salt och peppar. Lyft upp på en tallrik och värm sedan spetten i den medföljande såsen i stekpannan.
  3. Skär salladen i bitar och tomaterna i halvor.
  4. Servera kycklingen med ris, bönor, sallad och tomater.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • 1/2 förp haricots verts (à 150 g)
  • 1/2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 4 st kycklingspett (gärna BBQ med medföljande sås)
  • 1/2 krispsallad
  • 250 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2152 kJ / 515 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept