Matig sallad med cannellinibönor

Är du trött på vanlig pasta i sallader? Testa då att ha matvete eller bulgur som bas. Detta recept ger en matig sallad med härligheter som avokado, körsbärstomater och cannellinibönor.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2006

Ingredienser
4 portioner
3 dl matvete
100 g frysta gröna bönor
1 burk cannellinibönor (à 410 g)
1 kruka krispsallad
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 - 2 avokador
flingsalt
nymalen svartpeppar
Vinägrett
1/2 dl olja från rostad paprika på burk
1 tsk dijonsenap
1/2 msk pressad citronjuice
1 pressad vitlöksklyfta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2140 KJ / 510 kCal
Fett20 g
Kommentarer
3 stmycket gott och mättande en bra påsk mat
Christina
Maken ville ha klyftpotatis till "Kyckling med krämigt täcke", så då gjorde jag salladen utan matvete och det var gott ändå. Till matlådan dagen därpå blandade jag i bulgur i det som var kvar av salladen.
Marica
Mycket god och matig sallad, använde själv bulgur i stället för matvete. Jätte gott tillsammans med "Kyckling med krämigt täcke". Rekommenderas!
Thomas