Matig kräftsoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Matig kräftsoppa

En matig och värmande god kräftsoppa som snabbt lagas ihop är tacksam middagsmat. Med potatis och matlagningsgrädde ger du soppan fyllighet och av fiskbuljongen och kräftstjärtarna kommer smaken. Tomatpuré ger färg till kräftsoppan som serveras varm.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i små kuber. Skala och finhacka löken.
  2. Koka potatis och lök mjuka i vatten med fiskbuljongen. Vispa soppan något så att den blir simmig och rör i grädden.
  3. Häll i kräftstjärtarna med sitt spad och smaka av soppan med salt, kajennpeppar och gärna tomatpuré.
  4. Servera soppan med bröd och ost och bjud på röda vinbär med glass som dessert.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på buljongtärningarna. I övrigt innehåller soppan mjölk och laktos.
Gör laktos- och mjölkfri: Ersätt matlagningsgrädden med havre- eller sojabaserad grädde.

Tips

Mer festsmak får soppan om den smaksätts extra med 1 dl vitt vin eller matlagningsvin (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 7 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 1 l vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 krm kajennpeppar
  • 2 msk tomatpuré
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2249 kJ / 537 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden