Matig kräftsoppa
En matig och värmande god kräftsoppa som snabbt lagas ihop är tacksam middagsmat. Med potatis och matlagningsgrädde ger du soppan fyllighet och av fiskbuljongen och kräftstjärtarna kommer smaken. Tomatpuré ger färg till kräftsoppan som serveras varm.
Ingredienser
4 portioner
6 - 7 potatisar
2 gula lökar
1 l vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1/2 tsk salt
1 - 1 1/2 krm kajennpeppar
1 - 2 msk tomatpuré
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1169 KJ / 280 kCal
Fett7 g
Salt2 g
Kolhydrater36 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En liten skål var gott sen blev det för mycket blask.
Christine
2006-09-19Håller med Tommy, spara på kajennpepparn. Det räcker med hälften. I övrigt en mycket god och lättlagad soppa.
Marie
2006-08-14Med en skvätt vin blev det en fullträff!
Pernilla
2005-09-05