Kräftpasta med purjo och paprika

26
16
Kräftpasta med purjo och paprika

Kräftpasta med purjo och paprika, en krämig pastarätt som andas hav med kräftstjärtar och len crème fraiche. Den strimlade purjolöken och paprikan som du snabbt fräser ihop ger sötma och färg till kräftpastan som serveras varm.

Skriv ut
Kräftpasta med purjo och paprika

Ingredienser

4 portioner
280 g
pasta (t ex farfalle)
1
burk kräftstjärtar i lake à 360 g
1
purjolök
2
paprikor (gärna i olika färger)
1 msk
olja
1 tsk
salt
1 krm
peppar
2 dl
smaksatt crème fraiche (t ex med paprika och chili)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri smaksatt crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Tycker alla i familjen inte om kräftstjärtar kan de serveras i en skål för sig och använd strimlad kassler eller skinka som alternativ.

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Emma

2010-11-29

Vi gjorde rätten med räkor istället för kräftor och det blev mycket gott!

Lillemor

2010-10-22

Två vuxna i hushållet, tyckte denna rätt var mycket god och lättlagad. Jag tillsatte färslka champinjoner. Mycket gott kommer att komma fler ggr, i olika skepnader

Aino

2010-10-19

Enkel och god vardagsmat som kommer att lagas fler gånger! .. och varieras!

Näringsvärde per portion

Energi 2094 KJ / 501 kCal
Fett 19 g
Salt 3 g
Kolhydrater 58 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept