Kräftpasta med purjo och paprika
Kräftpasta med purjo och paprika, en krämig pastarätt som andas hav med kräftstjärtar och len crème fraiche. Den strimlade purjolöken och paprikan som du snabbt fräser ihop ger sötma och färg till kräftpastan som serveras varm.
Ingredienser
4 portioner
280 g pasta (t ex farfalle)
1 burk kräftstjärtar i lake à 360 g
1 purjolök
2 paprikor (gärna i olika färger)
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl smaksatt crème fraiche (t ex med paprika och chili)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2094 KJ / 501 kCal
Fett19 g
Salt3 g
Kolhydrater58 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Suveränt gott! Drog i lite vitt vin och spenat.
Rolf
2024-03-26Vi gjorde rätten med räkor istället för kräftor och det blev mycket gott!
Emma
2010-11-29Två vuxna i hushållet, tyckte denna rätt var mycket god och lättlagad. Jag tillsatte färslka champinjoner. Mycket gott kommer att komma fler ggr, i olika skepnader
Lillemor
2010-10-22