Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kräftpasta med purjo och paprika

Kräftpasta med purjo och paprika, en krämig pastarätt som andas hav med kräftstjärtar och len crème fraiche. Den strimlade purjolöken och paprikan som du snabbt fräser ihop ger sötma och färg till kräftpastan som serveras varm.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Låt kräftstjärtarna rinna av.
  3. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Fräs purjo och paprika i olja några min. Krydda med salt och peppar.
  4. Låt pastan rinna av. Häll tillbaka i grytan och rör i crème fraiche och kräftstjärtar. Låt alltsammans bli varmt.
  5. Strö purjo och paprika över kräftpastan och servera med bröd och strimlad sallad.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri smaksatt crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Tycker alla i familjen inte om kräftstjärtar kan de serveras i en skål för sig och använd strimlad kassler eller skinka som alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta (t ex fjärilar)
  • 1 burk kräftstjärtar i lake à 360 g
  • 1 purjolök
  • 2 paprikor (gärna i olika färger)
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl smaksatt crème fraiche (t ex med paprika och chili)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2281 kJ / 548 kCal
Läs mer om näringsvärden