Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med kräftstjärtar och saffran

Det här receptet på pasta med kräftstjärtar och saffran är mycket smarrigt med lyxiga och prima smaker som dessutom tar max 30 minuter tillaga! Med andra ord är det en underbar middag till vardag som fest och uppskattas av de flesta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  2. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skär fänkål, salladslöken och paprikan i bitar.
  3. Fräs fänkål och salladslök i en stekpanna med olja. Tillsätt vin eller buljong och låt det sjuda några minuter. Rör ner crème fraiche. Smaka av med salt och kajennpeppar. Vänd ner kräftstjärtar och paprika, låt det bli varmt.
  4. Servera pastan med kräftröran och bröd.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smaksatt crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), smaksätt enligt önskemål.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner pasta
  • 2 burkar kräftstjärtar i lake (à 360 g)
  • 1 fänkål
  • 4 salladslökar
  • 2 grillade paprikor
  • 1/2 msk olja
  • 1 dl vitt matlagningsvin eller fiskbuljong
  • 2 dl crème fraiche med saffran och tomat
  • salt och kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2387 kJ / 570 kCal
Läs mer om näringsvärden