Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kräftsnittar med kronärtskocka och tomat

En lyxig förrätt som går snabbt att tillaga. Blanda kräftsnittar och kronärtskocka i crème fraiche med basilika, tomatpesto och lite citron. Klicka sedan ut den goda röran på det rostade ciabattabrödet. Hyvla över parmesanost före servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Låt kräftstjärtarna och kronärtskockshjärtan rinna av. Blanda crème fraiche med basilika, tomatpesto och citronsaft. Rör ner kräftstjärtar och kronärtskockshjärtan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär brödet i skivor och lägg dem på en plåt. Rosta brödet på båda sidorna i övre delen av ugnen.
  4. Lägg bröden på ett fat och fördela röran på bröden. Hyvla över parmesanost och garnera med basilika eller oregano.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Uteslut parmesanosten. Byt ut tomatpeston mot soltorkad tomatcreme.

Tips

Prova att byta ut kräftstjärtarna mot räkor eller rökt lax.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
  • 1 burk kronärtskockshjärtan (à 290 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 kruka basilika (spara några blad till garnering)
  • 1 msk tomatpesto
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • salt och peppar
  • 2 ciabattabröd
  • parmesanost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1133 kJ / 271 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden