Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Matig kasslergryta med ris

Tomater, lök och broccolibuketter samsas med den matiga kasslern och blir tillsammans en mästerlig smakupplevelse. Till grytan serverar du ris och bröd och rätten är sedan klar att avnjuta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, ansa och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlök.
  2. Fräs löken i matfett i en gryta.
  3. Tillsätt riset och låt det fräsa med några minuter. Smula ner buljongtärningen. Späd med vatten och koka enligt risförpackningens anvisning.
  4. Skär kasslern i strimlor. Skölj och tärna tomaterna.
  5. Blanda ner kassler och broccolibuketter när det återstår ca 5 min av koktiden.
  6. Strö över tomaterna.
  7. Servera kasslergrytan med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk matfett
  • 3 dl ris
  • 1 köttbuljongtärning + vatten
  • 300 g kassler
  • 250 g broccolibuketter
  • salt och peppar
  • 2 tomater
Lägg till i inköpslistan