Matig brysselkålssallad med päron och picklad rödlök

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Nyckelhålsmärkt.
Matig brysselkålssallad med päron och picklad rödlök

En matig brysselkålssallad med päron, med recept av Portionen under tian, är god även i matlådan. Servera gärna med chilidressing – en enkel smakrik dressing som piggar upp varje sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2025

En tallrik med sallad på brysselkål, kikärtor, päron och matvete. Toppad med picklad rödlök och fetaost.

Ingredienser

4 portioner
2 dl matvete
1 grönsaksbuljongtärning
500 g färsk brysselkål
2 päron
2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1–2 msk rapsolja (eller se länk i text)
100 g fetaost

Snabbpicklad rödlök

1 rödlök
2 tsk vitvinsvinäger, citron- eller limesaft

Gör så här

00:07:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2159 KJ / 523 kCal
Fett17 g
Salt1.6 g
Kolhydrater60 g
Protein22 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Koka matvete
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Friterad brysselkål med kaprisdipp
    Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kokt brysselkål
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Brysselkål i ugn
    Betyg 5 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad