Masalaklubbor med blomkålsris

Betyg 4 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Masalaklubbor med blomkålsris

Indisk hetta bjuder denna färgstarka vardagsrätt på. Med garam masala får du den rätta smaken på kycklingklubborna som serveras tillsammans med ett snabblagat blomkålsris. Lime, spenat och pistaschnötter ger riset en orientalisk twist som garanterat väcker smaklökarna till liv.

Masalaklubbor med blomkålsris

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

900 g kycklingklubbor
1 msk olivolja
2 msk garam masala
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Blomkålsris

1 kg blomkål
1 msk olivolja
1/2 dl grovhackade pistagenötter
65 g babyspenat
1 lime
salt
peppar

Till servering

matyoghurt

Gör så här

00:25:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2841 KJ / 676 kCal
Fett48 g
Salt4.13 g
Kolhydrater14 g
Protein46 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Zucchinifritters med fetaost
    Betyg 4.7 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt potatissallad med kapris, dill och senap
    Betyg 4.8 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad