Marry me chicken

Supergod kyckling är marry me chicken. Du gör den enkelt när kycklingen får koka i en gräddig sås smaksatt av vitlök, soltorkade tomater och parmesan. Kycklingen serveras gärna med kokt ris och precis vid servering rör du ner strimlad basilika.

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
4 kycklingfiléer (4 filéer motsvarar ca 600 g)
salt
peppar
1/2 dl vetemjöl
1 förp strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 krm chiliflakes
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk torkad timjan
2 1/2 dl vatten
1/2 kycklingbuljongtärning
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl riven parmesan (+ ev extra till servering)
1 kruka basilika
Gör så här
00:01:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3346 KJ / 799 kCal
Fett39 g
Salt4.5 g
Kolhydrater60 g
Protein50 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Skulle receptet funka lika bra med fläskfilé istället för kyckling?
Gunilla
2025-08-04Hej Gunilla! Absolut, kommer bli toppen. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-08-05Hej! Jag undrar varför man ska vända kycklingen i mjöl innan man steker? Kan man skippa det eller blir den inte alls bra?
Emelie
2025-08-02Hej Emelie! Kycklingen vänds i mjöl för att få en bättre stekyta. Mjölet får också såsen att bli lite tjockare. Det går bra att hoppa över mjölet och steka kycklingen som den är. Känns såsen lite tunn så koka ihop den lite till eller red av med lite majsstärkelse utrörd i lite vatten. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-08-04Går fint att göra den glutenfri genom att vända filéerna i majsstärkelse i stället för vetemjöl :) Har lagat många gånger och det är kalasgott!
Caroline
2025-07-29