Marry me chicken

Supergod kyckling är marry me chicken. Du gör den enkelt när kycklingen får koka i en gräddig sås smaksatt av vitlök, soltorkade tomater och parmesan. Kycklingen serveras gärna med kokt ris och precis vid servering rör du ner strimlad basilika.

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
4 kycklingfiléer (4 filéer motsvarar ca 600 g)
salt
peppar
1/2 dl vetemjöl
1 förp strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 krm chiliflakes
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk torkad timjan
2 1/2 dl vatten
1/2 kycklingbuljongtärning
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl riven parmesan (+ ev extra till servering)
1 kruka basilika
Till servering
sallad
parmesan
Gör så här
00:01:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3346 KJ / 799 kCal
Fett39 g
Salt4.5 g
Kolhydrater60 g
Protein50 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fungerar allra bäst med lårfile'. Blir saftigare. När jag inte haft torkade tomater har jag använt krossade tomater men inte lika bra. Brukar kalla den för "Divorce me chicken"...men funkar!
Lars
2025-09-06Rätt gott. Fick krydda på lite mer än vad receptet säger. Till nästa gång ska jag nog ta ännu mer parmesan i såsen.
Emelie
2025-08-28Gick att äta men inget jag kommer göra igen förrän jag glömt bort att jag redan provat detta och gör det igen. Rätt tråkig faktiskt. Känns som nåt man rör ihop i brist på annat. En korv med bröd på nån mack är godare.
Peter
2025-08-18