Marockansk kycklingpaj "Bastilla"

151
3
Marockansk kycklingpaj "Bastilla"

En otroligt smakrik och festlig paj med spröd filodeg och orientaliska smaker. Saftig kyckling gör pajen mättande och rostade mandlar ger ett gott tugg. Servera den nybakad – perfekt både som förrätt och huvudrätt med en fräsch sallad till.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Marockansk kycklingpaj "Bastilla"

Ingredienser

8 portioner
1 gul lök
1 g saffran
1 hel kyckling á ca 1,1 kg
1/2 msk malen ingefära
2 1/2 msk kanel
1/2 tsk gurkmeja
3 msk olivolja
6 dl vatten
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk hackad koriander
2 msk hackad persilja
8 ägg
8 ark filodeg
25 g smält smör
100 g hackade rostade mandlar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

151

Kommentarer

Christian

2022-09-25

Den här var verkligen inte god!! Huvva

Katja

2022-03-20

Ska det verkligen vara 2,5 msk kanel? Låter mycket.

Gunilla

2015-08-17

Låter spännande jag skall testa kanske med smördeg i stället!

Näringsvärde per portion

Energi 2509 KJ / 597 kCal
Fett 40 g
Salt 161 g
Kolhydrater 24 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden