Marockansk kycklingpaj "Bastilla"

En otroligt smakrik och festlig paj med spröd filodeg och orientaliska smaker. Saftig kyckling gör pajen mättande och rostade mandlar ger ett gott tugg. Servera den nybakad – perfekt både som förrätt och huvudrätt med en fräsch sallad till.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Ingredienser
8 portioner
1 gul lök
1 g saffran
1 hel kyckling á ca 1,1 kg
1/2 msk malen ingefära
2 1/2 msk kanel
1/2 tsk gurkmeja
3 msk olivolja
6 dl vatten
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk hackad koriander
2 msk hackad persilja
8 ägg
8 ark filodeg
25 g smält smör
100 g hackade rostade mandlar
Gör så här
01:00:00
00:20:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2509 KJ / 597 kCal
Fett40 g
Salt1.61 g
Kolhydrater24 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den här var verkligen inte god!! Huvva
Christian
2022-09-25Ska det verkligen vara 2,5 msk kanel? Låter mycket.
Katja
2022-03-20Låter spännande jag skall testa kanske med smördeg i stället!
Gunilla
2015-08-17