Marockansk kycklingpaj "Bastilla"

147
1 Klimatsmart
Marockansk kycklingpaj "Bastilla"

En otroligt smakrik och festlig paj med spröd filodeg och orientaliska smaker. Saftig kyckling gör pajen mättande och rostade mandlar ger ett gott tugg. Servera den nybakad – perfekt både som förrätt och huvudrätt med en fräsch sallad till.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Marockansk kycklingpaj "Bastilla"

Ingredienser

8 portioner
1
gul lök
1 g
saffran
1
hel kyckling á ca 1,1 kg
1/2 msk
malen ingefära
2 1/2 msk
kanel
1/2 tsk
gurkmeja
3 msk
olivolja
6 dl
vatten
1 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar
2 msk
hackad koriander
2 msk
hackad persilja
8
ägg
8
ark filodeg
25 g
smält smör
100 g
hackade rostade mandlar
Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

147

Kommentar

Gunilla

8/17/2015

Låter spännande jag skall testa kanske med smördeg i stället!

Näringsvärde per portion

Energi 2509 KJ / 597 kCal
Fett 40 g
Salt 1.61 g
Kolhydrater 24 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept