Frasig filodegssnurra med nötter och frukt

Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
0
Frasig filodegssnurra med nötter och frukt

M’hanncha, eller frasig filodegssnurra, kan vara det godaste bakverket som finns. Smörig filodeg bakas frasig i ugn fylld med mandel, rosenvatten och pistagenötter. Marockanskt gofika!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Frasig filodegssnurra med nötter och frukt

Ingredienser

16 portioner
400 g mandelmassa
2 ägg
100 g rumsvarmt smör
250 g torkade fikon
1/2 tsk rosenvatten (kan uteslutas)
1/2 tsk grovstött kardemumma
2 tsk finrivet apelsinskal
1 1/2 dl hackade pistagenötter (osaltade)
8 ark filodeg
3 msk socker

Till pensling:

75 g smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1287 KJ / 308 kCal
Fett19 g
Salt0.29 g
Kolhydrater29 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Myntate
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Pepparkaksbakelse med ädelost och fikon
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marockanska lammspett
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fikongott
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönkålssallad med fikon
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga