Frasig filodegssnurra med nötter och frukt

10
0
Frasig filodegssnurra med nötter och frukt

M’hanncha, eller frasig filodegssnurra, kan vara det godaste bakverket som finns. Smörig filodeg bakas frasig i ugn fylld med mandel, rosenvatten och pistagenötter. Marockanskt gofika!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Frasig filodegssnurra med nötter och frukt

Ingredienser

16 portioner
400 g mandelmassa
2 ägg
100 g rumsvarmt smör
250 g torkade fikon
1/2 tsk rosenvatten (kan uteslutas)
1/2 tsk grovstött kardemumma
2 tsk finrivet apelsinskal
1 1/2 dl hackade pistagenötter (osaltade)
8 ark filodeg
3 msk socker

Till pensling:

75 g smör

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Läs innehållsdeklarationen på filodegen.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Läs innehållsdeklarationen på filodegen.

Gör så här

Tips

Här behöver man en lång köksbänk eller så får man dela längden i två delar och skarva rullen på mitten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1287 KJ / 308 kCal
Fett 19 g
Salt 29 g
Kolhydrater 29 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden