Frasig filodegssnurra med nötter och frukt

Betyg 3.8 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Frasig filodegssnurra med nötter och frukt

M’hanncha, eller frasig filodegssnurra, kan vara det godaste bakverket som finns. Smörig filodeg bakas frasig i ugn fylld med mandel, rosenvatten och pistagenötter. Marockanskt gofika!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Frasig filodegssnurra med nötter och frukt

Ingredienser

16 portioner
400 g mandelmassa
2 ägg
100 g rumsvarmt smör
250 g torkade fikon
1/2 tsk rosenvatten (kan uteslutas)
1/2 tsk grovstött kardemumma
2 tsk finrivet apelsinskal
1 1/2 dl hackade pistagenötter (osaltade)
8 ark filodeg
3 msk socker

Till pensling:

75 g smör

Gör så här

00:30:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1287 KJ / 308 kCal
Fett19 g
Salt0.29 g
Kolhydrater29 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Myntate
Betyg 4 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Marockanska lammspett
Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fikon- och amarettotoppar
Betyg 3.5 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Marockansk kycklingpaj "Bastilla"
Betyg 3.3 av 5.151 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Marockansk lemonad med mynta
Betyg 3.8 av 5.44 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Couscoussallad med frukt och nötter
Betyg 3.2 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad