Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Lammtagine med citron

Marockanska influenser ger lammet luxuösa smaker och rätten sprider fantastiska dofter i köket! Marinera lammet i kanel, ingefära, peppar och saffran med vatten. Toppa den saftiga varmrätten med rostade mandelflagor.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa lammet och skär i 4 cm stora tärningar. Rör samman kanel, ingefära, peppar och saffran med vatten. Låt lammköttet marinera i detta i upp till 24 timmar.
  2. Hacka löken och finhacka vitlöken. Smält smöret i en stor panna. Tillsätt kött, lök, vitlök, salt och buljong. Fyll ev på med vatten så att det precis täcker. Låt koka upp, sätt på lock och låt stå och småkoka i cirka 1 timme. Rör om då och då.
  3. Tillsätt russin, honung och hälften av koriandern. Fortsätt småkoka utan lock i cirka 30 minuter tills såsen har tjocknat något.
  4. Finriv citronskalet och tillsätt det tillsammans med citronsaft efter smak. Smaka av.
  5. Rosta mandelflagorna i torr panna. Strö över dem och resten av koriandern precis före serveringen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 kg urbenad lammlägg
  • 1/2 msk malen kanel
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 4 msk vatten
  • 2 lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50 g osaltat smör
  • salt
  • 6 dl köttbuljong av tärning eller fond
  • 175 g russin
  • 2 msk honung
  • 3 msk hackad koriander
  • 1/2 citron
  • 55 g flagad mandel
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer