Marockanska influenser ger lammet luxuösa smaker och rätten sprider fantastiska dofter i köket! Marinera lammet i kanel, ingefära, peppar och saffran med vatten. Toppa den saftiga varmrätten med rostade mandelflagor.
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
1999
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mitra
2021-07-10Fantastiskt gott. Köttet blev så mört att även 1,5 årige barnbarnet åt och njöt 😄
Sofia
2009-01-19Mycket gott! Jag gjorde som Gunilla och tog torkade aprikoser istället för russin.
Gunilla
2006-04-21detta har jag lagat många gånger sedan jag besökte Marocko. Supergott. Oöverträffat. Byt gärna ut russinen mot torkade aprikoser. Mer sting. Istället för saffran kan man använda gurkmeija. Öka gärna på kryddorna som kanel mm. Tycker man inte om koriander kan den uteslutas utan att rätten förlorar. Som sagt en mycket god och festlig mat-bjudrätt som sköter sig själv i ugnen. Dessutom kul om var och en får sin egen tagine att äta ur. Servera gärna med couscous eller kokt fullkornsris vid sidan om. Som sagt : rekommenderas. (Vill man ha stekyta på köttet kan köttbitarna brynas hastigt i stark värme i stekpanna innan de placeras i taginen/erna)