Lammtagine med citron

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
3
Lammtagine med citron

Marockanska influenser ger lammet luxuösa smaker och rätten sprider fantastiska dofter i köket! Marinera lammet i kanel, ingefära, peppar och saffran med vatten. Toppa den saftiga varmrätten med rostade mandelflagor.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1999

Lammtagine med citron

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 kg  urbenad lammlägg
1/2 msk  malen kanel
1 msk  malen ingefära
1 tsk  nymald svartpeppar
1   paket saffran (à 1/2 g)
4 msk  vatten
2   lökar
2   vitlöksklyftor
50 g  osaltat smör
salt
6 dl  köttbuljong av tärning eller fond
175 g  russin
2 msk  honung
3 msk  hackad koriander
1/2   citron
55 g  flagad mandel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt gott. Köttet blev så mört att även 1,5 årige barnbarnet åt och njöt 😄

Mitra

2021-07-10

Mycket gott! Jag gjorde som Gunilla och tog torkade aprikoser istället för russin.

Sofia

2009-01-19

detta har jag lagat många gånger sedan jag besökte Marocko. Supergott. Oöverträffat. Byt gärna ut russinen mot torkade aprikoser. Mer sting. Istället för saffran kan man använda gurkmeija. Öka gärna på kryddorna som kanel mm. Tycker man inte om koriander kan den uteslutas utan att rätten förlorar. Som sagt en mycket god och festlig mat-bjudrätt som sköter sig själv i ugnen. Dessutom kul om var och en får sin egen tagine att äta ur. Servera gärna med couscous eller kokt fullkornsris vid sidan om. Som sagt : rekommenderas. (Vill man ha stekyta på köttet kan köttbitarna brynas hastigt i stark värme i stekpanna innan de placeras i taginen/erna)

Gunilla

2006-04-21

Testa liknande recept

Kabsa - lamm och ris med kryddor från Mellanöstern
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marockansk kycklingpaj "Bastilla"
Betyg 3.3 av 5.
151 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tomatbräserat lammlägg med gremolata och tomat
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marockanska färsbullar med morötter
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ras el hanout – marockansk kryddblandning
Betyg 4.5 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ölbrässerade lammlägg
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga