Lammtagine med citron
Marockanska influenser ger lammet luxuösa smaker och rätten sprider fantastiska dofter i köket! Marinera lammet i kanel, ingefära, peppar och saffran med vatten. Toppa den saftiga varmrätten med rostade mandelflagor.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1999
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 kg urbenad lammlägg
1/2 msk malen kanel
1 msk malen ingefära
1 tsk nymald svartpeppar
1 paket saffran (à 1/2 g)
4 msk vatten
2 lökar
2 vitlöksklyftor
50 g osaltat smör
salt
6 dl köttbuljong av tärning eller fond
175 g russin
2 msk honung
3 msk hackad koriander
1/2 citron
55 g flagad mandel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastiskt gott. Köttet blev så mört att även 1,5 årige barnbarnet åt och njöt 😄
Mitra
2021-07-10Mycket gott! Jag gjorde som Gunilla och tog torkade aprikoser istället för russin.
Sofia
2009-01-19detta har jag lagat många gånger sedan jag besökte Marocko. Supergott. Oöverträffat. Byt gärna ut russinen mot torkade aprikoser. Mer sting. Istället för saffran kan man använda gurkmeija. Öka gärna på kryddorna som kanel mm. Tycker man inte om koriander kan den uteslutas utan att rätten förlorar. Som sagt en mycket god och festlig mat-bjudrätt som sköter sig själv i ugnen. Dessutom kul om var och en får sin egen tagine att äta ur. Servera gärna med couscous eller kokt fullkornsris vid sidan om. Som sagt : rekommenderas. (Vill man ha stekyta på köttet kan köttbitarna brynas hastigt i stark värme i stekpanna innan de placeras i taginen/erna)
Gunilla
2006-04-21