Marockansk kycklinggryta med couscous är en läcker och snabblagad rätt med mycket goda smaker från det marockanska köket. Vitlök, citron, sambal oelek och honung ger kycklinggrytan en underbar och tilltalande smak som även barn brukar gilla!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
44 2011
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfri couscous att servera till.
Gör laktosfri: Välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matlagnignsgrädde, alternativt liknande soja, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Näringsberäkningen är beräknad per portion, utan topping.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Emilie
2023-02-03En favorit! Perfekt vardagsrätt!
Carola
2023-01-10Jag tog tipset om ras el hanout men hade ingen hemma så jag googlade och hävde i lite av varje av de kryddor som ingår. La till torkade aprikoser och redde av såsen en aning. Bakade Khobz till som någon tipsade om samt couscous med en skvätt kycklingfond och en klick smör. Familjen slickade faten!
Monica
2022-03-10Jag hade i 1/2 dl sultanrussin (som varit blötlagda först) och kryddade med Ras el hanout. Ger det lilla extra.