Marockansk kycklinggryta
Marockansk kycklinggryta med couscous är en läcker och snabblagad rätt med mycket goda smaker från det marockanska köket. Vitlök, citron, sambal oelek och honung ger kycklinggrytan en underbar och tilltalande smak som även barn brukar gilla!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2011
Ingredienser
Till servering
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfri couscous att servera till.
Gör laktosfri: Välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matlagnignsgrädde, alternativt liknande soja, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Näringsberäkningen är beräknad per portion, utan topping.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Älskar denna rätt. Enligt mig enkel att göra och passar perfekt till större middagsbjudningar. Funkar lika bra med ris till som coscos. (Brukar koka båda delar så gästerna får välja).
Linda
2024-07-14Så himla gott 😇
Jan
2024-06-28Skippade kikärtorna, adderade ingefära, chili, gurkmeja och kycklingfond. SUPERGOTT!
Emelie
2024-01-02