Marockansk kycklinggryta

333
30
Marockansk kycklinggryta

Marockansk kycklinggryta med couscous är en läcker och snabblagad rätt med mycket goda smaker från det marockanska köket. Vitlök, citron, sambal oelek och honung ger kycklinggrytan en underbar och tilltalande smak som även barn brukar gilla!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2011

Marockansk kycklinggryta

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
600 g strimlad kycklingfilé
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl grönsaks- eller hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk soja
1 tsk sambal oelek
1 msk honung
1 förp kokta kikärtor (à 400 g)
1/2 citron
2 msk hackad persilja

Till servering

couscous

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfri couscous att servera till.
Gör laktosfri: Välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matlagnignsgrädde, alternativt liknande soja, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

 

Näringsberäkningen är beräknad per portion, utan topping.

Gör så här

Tips

Topping: Rostad flagad mandel.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

333

Kommentarer

Emilie

2023-02-03

En favorit! Perfekt vardagsrätt!

Carola

2023-01-10

Jag tog tipset om ras el hanout men hade ingen hemma så jag googlade och hävde i lite av varje av de kryddor som ingår. La till torkade aprikoser och redde av såsen en aning. Bakade Khobz till som någon tipsade om samt couscous med en skvätt kycklingfond och en klick smör. Familjen slickade faten!

Monica

2022-03-10

Jag hade i 1/2 dl sultanrussin (som varit blötlagda först) och kryddade med Ras el hanout. Ger det lilla extra.

Näringsvärde per portion

Energi 2946 KJ / 703 kCal
Fett 17 g
Salt 3.1 g
Kolhydrater 81 g
Protein 52 g
Läs mer om näringsvärden