Vitlöksstekt skogssvamp med persilja och ricotta
Vitlöksstekt svamp med persilja är god topping på kantarelltoasten. Välj kantareller eller trattkantareller (Karl-Johansvamp och skogschampinjoner funkar också). Låt vattnet dra ur svampen på låg värme, och stek i smör med schalottenlök, vitlök och persilja. Lägg på bröd, toppa med ricottaost.
Ingredienser
4 portioner
1 l svamp (t ex kantareller, trattkantareller, Karl- Johansvamp, skogschampinjoner)
2 bananschalottenlökar
1 stor vitlöksklyfta
1 kruka persilja
3 msk smör
salt
svartpeppar
ca 100 g ricottaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi682 KJ / 163 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater7 g
Protein4 g
Kommentarer