Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vitlöksstekt skogssvamp med persilja och ricotta

Vitlöksstekt svamp med persilja är god topping på kantarelltoasten. Välj kantareller eller trattkantareller (Karl-Johansvamp och skogschampinjoner funkar också). Låt vattnet dra ur svampen på låg värme, och stek i smör med schalottenlök, vitlök och persilja. Lägg på bröd, toppa med ricottaost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och dela ev. svampen i mindre bitar. Skala och skiva lök och vitlök fint. Hacka persiljan grovt.
  2. ”Smält” svampen i en stekpanna, när vattnet kokat bort tillsätts smöret, stek svampen tillsammans med lök, vitlök och persilja tills den får fin färg.
  3. Servera svampen på en stekt brödbit tillsammans med lite ricottaost på toppen.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l svamp (t ex kantareller, trattkantareller, Karl- Johansvamp, skogschampinjoner)
  • 2 bananschalottenlökar
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 kruka persilja
  • 3 msk smör
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 472 kJ / 113 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB