Vitlöksstekt skogssvamp med persilja och ricotta

Vitlöksstekt svamp med persilja är god topping på kantarelltoasten. Välj kantareller eller trattkantareller (Karl-Johansvamp och skogschampinjoner funkar också). Låt vattnet dra ur svampen på låg värme, och stek i smör med schalottenlök, vitlök och persilja. Lägg på bröd, toppa med ricottaost.

Ingredienser
4 portioner
1 l svamp (t ex kantareller, trattkantareller, Karl- Johansvamp, skogschampinjoner)
2 bananschalottenlökar
1 stor vitlöksklyfta
1 kruka persilja
3 msk smör
salt och svartpeppar
ca 100 g ricottaost
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut ricotta mot tofu eller mjölkproteinfritt ersättningsalternativ till färskost.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut ricotta mot tofu eller mjölkproteinfritt ersättningsalternativ till färskost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi682 KJ / 163 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater7 g
Protein4 g
Kommentarer