Vitlöksstekt skogssvamp med persilja och ricotta

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Vitlöksstekt skogssvamp med persilja och ricotta

Vitlöksstekt svamp med persilja är god topping på kantarelltoasten. Välj kantareller eller trattkantareller (Karl-Johansvamp och skogschampinjoner funkar också). Låt vattnet dra ur svampen på låg värme, och stek i smör med schalottenlök, vitlök och persilja. Lägg på bröd, toppa med ricottaost.

Vitlöksstekt skogssvamp med persilja och ricotta

Ingredienser

4 portioner
1 l  svamp (t ex kantareller, trattkantareller, Karl- Johansvamp, skogschampinjoner)
2   bananschalottenlökar
1   stor vitlöksklyfta
1   kruka persilja
3 msk  smör
salt och svartpeppar
ca 100 g  ricottaost

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut ricotta mot tofu eller mjölkproteinfritt ersättningsalternativ till färskost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi682 KJ / 163 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater7 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Vild korv stroganoff
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 15 min att tillaga
Baconfräst svartkål
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Asiatisk kycklingfärssås med vitlök och ingefära
Betyg 4.2 av 5.
139 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chorizo-stroganoff med paprika
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mangosalsa med chili och gräslök
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga