Vitlöksstekt skogssvamp med persilja och ricotta

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Vitlöksstekt skogssvamp med persilja och ricotta

Vitlöksstekt svamp med persilja är god topping på kantarelltoasten. Välj kantareller eller trattkantareller (Karl-Johansvamp och skogschampinjoner funkar också). Låt vattnet dra ur svampen på låg värme, och stek i smör med schalottenlök, vitlök och persilja. Lägg på bröd, toppa med ricottaost.

Vitlöksstekt skogssvamp med persilja och ricotta

Ingredienser

4 portioner
1 l  svamp (t ex kantareller, trattkantareller, Karl- Johansvamp, skogschampinjoner)
2   bananschalottenlökar
1   stor vitlöksklyfta
1   kruka persilja
3 msk  smör
salt och svartpeppar
ca 100 g  ricottaost

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut ricotta mot tofu eller mjölkproteinfritt ersättningsalternativ till färskost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi682 KJ / 163 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater7 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Baconfräst svartkål
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vild korv stroganoff
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 15 min att tillaga
Asiatisk kycklingfärssås med vitlök och ingefära
Betyg 4.2 av 5.
139 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mangosalsa med chili och gräslök
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chorizo-stroganoff med paprika
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga