Vitlöksstekt skogssvamp med persilja och ricotta

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Vitlöksstekt skogssvamp med persilja och ricotta

Vitlöksstekt svamp med persilja är god topping på kantarelltoasten. Välj kantareller eller trattkantareller (Karl-Johansvamp och skogschampinjoner funkar också). Låt vattnet dra ur svampen på låg värme, och stek i smör med schalottenlök, vitlök och persilja. Lägg på bröd, toppa med ricottaost.

Vitlöksstekt skogssvamp med persilja och ricotta

Ingredienser

4 portioner
1 l svamp (t ex kantareller, trattkantareller, Karl- Johansvamp, skogschampinjoner)
2 bananschalottenlökar
1 stor vitlöksklyfta
1 kruka persilja
3 msk smör
salt
svartpeppar
ca 100 g ricottaost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi682 KJ / 163 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater7 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Baconfräst svartkål
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vild korv stroganoff
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 15 min att tillaga
Asiatisk kycklingfärssås med vitlök och ingefära
Betyg 4.2 av 5.
141 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chorizo-stroganoff med paprika
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mangosalsa med chili och gräslök
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga