Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärssås ”osso buco”

Smakrik köttfärssås med rotfrukter och apelsin – för en ton av italienska rätten ”ossu buco” till vardags. God köttfärssås till tagliatelle, spagetti eller annan pasta, och lika lätt att laga till middag som din vanliga pastasås. Ett uppskattat middagstips för hela familjen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och grovriv palsternackan och morötterna. Skölj apelsinen, riv skalet och pressa ur saften.
  2. Bryn färsen i olivoljan i en stor kastrull eller stekpanna med höga kanter. Blanda i lök, vitlök och rotfrukterna, låt det fräsa ca 3 minuter.
  3. Tillsätt oregano, tomater, soja, vinäger, apelsinskal, apelsinsaft och vatten. Sänk värmen och låt såsen sjuda ca 10 minuter under lock.
  4. Smaksätt köttfärssåsen med salt och peppar.
  5. Till servering: Servera med nykokt spagetti eller tagliatelle.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Näringsberäkningen är beräknad per portion utan topping.

Tips

Topping: Pesto, flagad parmesan, rostade solroskärnor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 palsternacka
  • 2 morötter
  • 1 apelsin
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk oregano
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk balsamvinäger
  • ca 1 dl vatten
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • spaghetti eller tagliatelle
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2303 kJ / 551 kCal