Köttfärssås ”osso buco”
Smakrik köttfärssås med rotfrukter och apelsin – för en ton av italienska rätten ”ossu buco” till vardags. God köttfärssås till tagliatelle, spagetti eller annan pasta, och lika lätt att laga till middag som din vanliga pastasås. Ett uppskattat middagstips för hela familjen!
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 palsternacka
2 morötter
1 apelsin
ca 500 g nötfärs
1 msk olivolja
2 tsk oregano
400 g krossade tomater
1 msk kinesisk soja
1 msk balsamvinäger
ca 1 dl vatten
salt
svartpeppar
Till servering
spaghetti eller tagliatelle
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknad per portion utan topping.
Energi2303 KJ / 551 kCal
Fett14 g
Kolhydrater65.8 g
Protein36.1 g
Kommentarer
Supergod, kanon med lite variation på "vanlig" köttfärssås.
Lennart
2022-10-01Godaste köttfärssåsen som jag har ätit
Catharina
2018-03-03