Köttfärssås ”osso buco”
Smakrik köttfärssås med rotfrukter och apelsin – för en ton av italienska rätten ”ossu buco” till vardags. God köttfärssås till tagliatelle, spagetti eller annan pasta, och lika lätt att laga till middag som din vanliga pastasås. Ett uppskattat middagstips för hela familjen!
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 palsternacka
2 morötter
1 apelsin
ca 500 g nötfärs
1 msk olivolja
2 tsk oregano
400 g krossade tomater
1 msk kinesisk soja
1 msk balsamvinäger
ca 1 dl vatten
salt och svartpeppar
Till servering
spaghetti eller tagliatelle
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Näringsberäkningen är beräknad per portion utan topping.
Gör så här
Tips
Topping: Pesto, flagad parmesan, rostade solroskärnor.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2303 KJ / 551 kCal
Fett14 g
Kolhydrater65.8 g
Protein36.1 g
Kommentarer
Supergod, kanon med lite variation på "vanlig" köttfärssås.
Lennart
2022-10-01Godaste köttfärssåsen som jag har ätit
Catharina
2018-03-03