Marockansk kycklinggryta

Marockansk kycklinggryta med couscous är en läcker och snabblagad rätt med mycket goda smaker från det marockanska köket. Vitlök, citron, sambal oelek och honung ger kycklinggrytan en underbar och tilltalande smak som även barn brukar gilla!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2011

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
600 g strimlad kycklingfilé
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl grönsaks- eller hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk soja
1 tsk sambal oelek
1 msk honung
1 förp kokta kikärtor (à 400 g)
1/2 citron
2 msk hackad persilja
Till servering
couscous
Gör så här
00:10:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknad per portion, utan topping.
Energi2946 KJ / 703 kCal
Fett17 g
Salt3.1 g
Kolhydrater81 g
Protein52 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
40 stSer super gott ut Måste prova
Britt-marie
Tips. Spara kikärtsspadet och gör maränger av det. Finns recept på det här på ica. Barnen älskar om, märker ingen skillnad på dom eller vanliga. :)
Emma
Följer man till punkt och pricka hamnar aldrig kycklingen i grytan 🤫
Simon