Kladdkaka med olivolja

35
0
Kladdkaka med olivolja

Kladdig kladdkaka bakad med olivolja och mörk choklad. Baka genom att vispa ihop ägg, socker, vanilj och salt, rör ner mjöl samt smält choklad med olivolja. Klar i ugnen på 20 minuter!
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Kladdkaka med olivolja

Ingredienser

12 bitar
200 g mörk choklad (70 %)
1 1/2 dl olivolja
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk flingsalt
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)

Till servering

jordgubbar och andra frukter och bär

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix, kokosmjöl, rismjöl eller annat glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Näringsberäkningen är beräknad per bit (räknat på 12 bitar).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1316 KJ / 315 kCal
Fett 172 g
Kolhydrater 359 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden