Kladdkaka med olivolja

34
0
Kladdkaka med olivolja

Kladdig kladdkaka bakad med olivolja och mörk choklad. Baka genom att vispa ihop ägg, socker, vanilj och salt, rör ner mjöl samt smält choklad med olivolja. Klar i ugnen på 20 minuter!
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Skriv ut
Kladdkaka med olivolja

Ingredienser

12 bitar
200 g mörk choklad (70 %)
1 1/2 dl olivolja
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk flingsalt
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)

Till servering

jordgubbar och andra frukter och bär

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix, kokosmjöl, rismjöl eller annat glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Näringsberäkningen är beräknad per bit (räknat på 12 bitar).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1316 KJ / 315 kCal
Fett 17.2 g
Kolhydrater 35.9 g
Protein 3.9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept