Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kladdkaka med olivolja

Kladdig kladdkaka bakad med olivolja och mörk choklad. Baka genom att vispa ihop ägg, socker, vanilj och salt, rör ner mjöl samt smält choklad med olivolja. Klar i ugnen på 20 minuter!
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i en rund form ca 24 cm i diameter (för 12 bitar) med löstagbar kant.
  3. Bryt chokladen i bitar lägg den i en skål. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i ett vattenbad. Rör ner olivoljan i chokladen.
  4. Vispa ägg, socker, vanilj och salt lite lätt. Rör ner mjöl och chokladblandningen i äggsmeten. Häll smeten i formen. 
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna på galler. Ställ kakan i kylskåp innan servering så att den lättare kan skäras i bitar.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix, kokosmjöl, rismjöl eller annat glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Näringsberäkningen är beräknad per bit (räknat på 12 bitar).

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
  • 200 g mörk choklad (70 %)
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
Till servering
  • eventuellt jordgubbar och andra frukter och bär
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1316 kJ / 315 kCal