Marmelad på röda vinbär

Ta vara på röda vinbärsskörden genom att göra godaste marmeladen. Det går lika bra att använda frysta som färska bär. Smaksätt med vanilj och en skvätt rom.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Gör så här
00:10:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är baserat per dl.
Energi1205 KJ / 289 kCal
Fett0.2 g
Salt0.01 g
Kolhydrater65 g
Protein1.2 g
Kommentarer
28 stJättegod! 🏆
Margaretha
Eller, ännu bättre: hur många gram bär ska det vara?
Marika
Hej Marika! Det kan jag svara på nu när jag har provkokat den! :) 550 gram ska det vara. Tack för att du frågade så att vi kan lägga till vikten i receptet. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Angående mängden bär: menar ni 1 liter individuella bär eller 1 liter bär som ännu inte är repade utan så att säga sitter kvar i sina klasar?
Marika
Gjort 2 satser och det blev 17,5-18 dl, mätte bättre.
Birgitta
Blev ca 7-8 dl, 3 medelstora burkar.
Birgitta
Håller med, inte tillräckligt söt. Tycker nog man hade kunnat ta en vaniljstång också.
Alexandra
Ser gott ut! Hur mycket marmelad blir det ungefär? Tänker på hur många burkar man kan behöva.
Maria
Hej Maria! Det blir ungefär 8 dl färdig marmelad. Så burkar som rymmer totalt 8 dl blir ju toppen! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jag tog lite mer socker, efter Carinas kommentar, då jag ville ha den sötare. Använde 1 dl syltsocker extra och marmeladen blev mycket fast, som gelé 😄 Nästa gång tar jag vanligt socker om jag vill ha den sötare!
Carin
har gjort en sats idag. skulle kunna ta lite mera socker. Enkelt att göra o god
Carina
Hur länge håller den sig?
Lou
Hej Lou! En oöppnad burk kan hålla i minst 1 år om fräscha bär använts och att burkar och redskap är väl rengjord. Hälsningar Niclas
ICA-köket