Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Clementin- och aprikosmarmelad med kanel

Lyxa till helgfrukosten med en hemkokt clementinmarmelad med aprikos. Den förhållandevis stora andelen clementinskal jämfört med fruktkött ger en frisk och fast marmelad med mycket citrussmak. Själva marmeladkoket tar inte lång tid och du har full koll på innehållet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 10 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta klementinerna i varmt vatten, torka och skär bort ändarna. Dela och skär sedan i tunna skivor, ta bort ev. kärnor.
  2. Strimla aprikoserna. Koka upp aprikoser, vatten och kanel i en kastrull under lock.  
  3. Tillsätt clementinskivorna och socker i kastrullen och koka i 3 minuter under lock, koka sedan utan lock på svag värme ca 10 minuter. Rör då och då. Ta bort ev.  skum som bildas efter hand med en hålslev.  
  4. Häll marmeladen i väl rengjorda glasburkar. Låt svalna helt och förvara i kylen. Marmeladen håller sig i kylen i minst 2 månader.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 10 dl
  • 700 g clementiner
  • 200 g torkade aprikoser
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 2 dl syltsocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 621 kJ / 149 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer