Markiz lammtagine med grönsaker

Betyg 3.4 av 5.41 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Markiz lammtagine med grönsaker

En mustig gryta gjord på smakrikt lamm, aubergine, zucchini och kikärter. Saffran är en vanlig krydda i det marockanska köket som ger god smak och fin färg. Grytan kräver lite förberedelser men kan sedan puttra på egen hand. Servera med fluffigt couscous och ett gott bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Markiz lammtagine med grönsaker

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 morötter
1 zucchini (á ca 400 g)
1 aubergine (á ca 400 g)
1 kg lammgrytbitar av bog eller rygg
1 tsk malen ingefära
2 påsar saffran (á 1/2 g)
1 tsk paprikapulver
1 tsk malen spiskummin
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
3 msk koncentrerad ox- eller kalvfond
1 l vatten
1 kruka persilja
1 kruka koriander
1 burk kokta sköljda kikärtor (á 400 g)
3 msk olja

Gör så här

00:03:00
00:50:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Supergoda smaker, lite stökig med alla ingredienser men väl värd ansträngningen. Jag åt den med potatis vilket var super gott. Funkade perfekt att frysa och värma i micron och äta med bara knäckebröd med ost om man vill ta med som lunch mat på jobbet

    Georg

Näringsvärde per portion

Energi2672 KJ / 639 kCal
Fett28 g
Salt2.88 g
Kolhydrater29 g
Protein63 g

Testa liknande recept

  • Klassisk kalops
    Betyg 4 av 5.844 personer har röstat
    Receptet har 127 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mustig gulasch på högrev och potatis
    Betyg 4.7 av 5.690 personer har röstat
    Receptet har 181 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad