Markiz lammtagine med grönsaker
En mustig gryta gjord på smakrikt lamm, aubergine, zucchini och kikärter. Saffran är en vanlig krydda i det marockanska köket som ger god smak och fin färg. Grytan kräver lite förberedelser men kan sedan puttra på egen hand. Servera med fluffigt couscous och ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 morötter
1 zucchini (á ca 400 g)
1 aubergine (á ca 400 g)
1 kg lammgrytbitar av bog eller rygg
1 tsk malen ingefära
2 påsar saffran (á 1/2 g)
1 tsk paprikapulver
1 tsk malen spiskummin
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
3 msk koncentrerad ox- eller kalvfond
1 l vatten
1 kruka persilja
1 kruka koriander
1 burk kokta sköljda kikärtor (á 400 g)
3 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2672 KJ / 639 kCal
Fett28 g
Salt2.88 g
Kolhydrater29 g
Protein63 g
Kommentar
Supergoda smaker, lite stökig med alla ingredienser men väl värd ansträngningen. Jag åt den med potatis vilket var super gott. Funkade perfekt att frysa och värma i micron och äta med bara knäckebröd med ost om man vill ta med som lunch mat på jobbet
Georg
2015-12-04