Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Markiz lammtagine med grönsaker

En mustig gryta gjord på smakrikt lamm, aubergine, zucchini och kikärter. Saffran är en vanlig krydda i det marockanska köket som ger god smak och fin färg. Grytan kräver lite förberedelser men kan sedan puttra på egen hand. Servera med fluffigt couscous och ett gott bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och skär löken i skivor. Skala och hacka vitlöken. Skala morötterna. Skär morötter, zucchini och aubergine i ca 3 cm långa stavar.
  2. Putsa och skär köttet i ca 3 x 3 cm stora bitar. Bryn köttet i oljan i en stor gryta runtom ca 3 minuter.
  3. Tillsätt lök, vitlök, ingefära, saffran, paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Tillsätt fond och vatten.
  4. Skär av persilja och koriander längst ner vid krukan så stjälkarna kommer med. Knyt ihop persilja och koriander med steksnöre och lägg ner i grytan. Låt koka på medelvärme 50 minuter under lock.
  5. Tillsätt morötter, zucchini, aubergine och kikärter. Låt småkoka ytterligare 15 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lyft upp knippet med persilja och koriander.
  7. Servera med couscous och strö över persilja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 morötter
  • 1 zucchini (á ca 400 g)
  • 1 aubergine (á ca 400 g)
  • 1 kg lammgrytbitar av bog eller rygg
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 påsar saffran (á 1/2 g)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 msk koncentrerad ox- eller kalvfond
  • 1 l vatten
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka koriander
  • 1 burk kokta sköljda kikärter (á 400 g)
  • 3 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2672 kJ / 639 kCal