Markiz lammtagine med grönsaker

Betyg 3.4 av 5.
41 personer har röstat
1
Markiz lammtagine med grönsaker

En mustig gryta gjord på smakrikt lamm, aubergine, zucchini och kikärter. Saffran är en vanlig krydda i det marockanska köket som ger god smak och fin färg. Grytan kräver lite förberedelser men kan sedan puttra på egen hand. Servera med fluffigt couscous och ett gott bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Markiz lammtagine med grönsaker

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 morötter
1 zucchini (á ca 400 g)
1 aubergine (á ca 400 g)
1 kg lammgrytbitar av bog eller rygg
1 tsk malen ingefära
2 påsar saffran (á 1/2 g)
1 tsk paprikapulver
1 tsk malen spiskummin
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
3 msk koncentrerad ox- eller kalvfond
1 l vatten
1 kruka persilja
1 kruka koriander
1 burk kokta sköljda kikärtor (á 400 g)
3 msk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
41 personer har röstat

Kommentar

Supergoda smaker, lite stökig med alla ingredienser men väl värd ansträngningen. Jag åt den med potatis vilket var super gott. Funkade perfekt att frysa och värma i micron och äta med bara knäckebröd med ost om man vill ta med som lunch mat på jobbet

Georg

2015-12-04

Näringsvärde per portion

Energi2672 KJ / 639 kCal
Fett28 g
Salt2.88 g
Kolhydrater29 g
Protein63 g

Testa liknande recept

Khoresh Bademjan – Auberginegryta med lamm
Betyg 3.8 av 5.
171 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk kalops
Betyg 3.9 av 5.
773 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Couscous med grön kikärtsgryta och torkad frukt
Betyg 4.6 av 5.
33 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Allt-i-ett-gryta med chorizo och potatis
Betyg 3.9 av 5.
60 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustig gulasch på högrev och potatis
Betyg 4.7 av 5.
631 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nori Dolmas
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga