Lammgryta med plommon, ingefära och kanel

Betyg 4.1 av 5.
48 personer har röstat
8
Lammgryta med plommon, ingefära och kanel

Bjud på en riktig smakkavalkad med denna lättlagade marockanska gryta som du gör på lammgrytbitar, morot, katrinplommon, kanelstänger, lagerblad och spiskummin. Laga gärna grytan dagen före så smakerna hinner mogna ordentligt.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Lammgryta med plommon, ingefära och kanel

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
3 morötter
6 katrinplommon
600 g grytbitar av lamm (t ex bringa eller stek)
3 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk finhackad färsk ingefära
1 tsk malen spiskummin
3 kanelstänger
2 lagerblad
3 dl vatten
2 msk konc kalvfond
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 dl grovhackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
48 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott och smakrikt! Hade inte katrinplommon hemma men tog russin istället- blev bra! Hade en hel bit av bogbladsstek med ben och lät hela biten ligga i vid kokningen. Gick lätt att lossa benet efter kokning.

Marit

2024-02-11

Godaste grytan vi ätit. Alla smaker gifter sig med varandra. Denna lär det bli mååånga fler gånger.

Linda

2022-10-15

Blev väldigt gott tyckte lyckat recept

Kajsa

2022-03-18

Näringsvärde per portion

Energi1407 KJ / 336 kCal
Fett13 g
Salt5.59 g
Kolhydrater19 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Färsk lammkorv
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ålandspannkaka
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammskivor med plommonglaze och koriander
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chutney på trattisar
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glaserad majrova
Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karrégryta med äpple & plommon
Betyg 4.6 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga