Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lammgryta med plommon, ingefära och kanel

Bjud på en riktig smakkavalkad med denna lättlagade marockanska gryta som du gör på lammgrytbitar, morot, katrinplommon, kanelstänger, lagerblad och spiskummin. Laga gärna grytan dagen före så smakerna hinner mogna ordentligt.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och klyfta löken. Skala och skär morötterna i bitar. Hacka katrinplommonen.
  2. Bryn köttet i 2/3 av oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lyft över i en gryta.
  3. Stek lök, morötter och ingefära tillsammans med spiskummin i resterande olja i pannan 2–3 minuter. Flytta över till grytan.
  4. Tillsätt kanelstänger, lagerblad, katrinplommon, vatten, fond och tomater.
  5. Låt grytan småkoka under lock ca 1 1/2 timme. Lyft av locket och låt koka ytterligare 30 minuter.
  6. Toppa med persilja och servera gärna med couscous eller ris.

För alla

Gör glutenfri: Servera med ris, quinoa eller bovete i stället för couscous.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i fonden.
Gör äggfri: Kontrollera innehållet i fonden.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 3 morötter
  • 6 katrinplommon
  • 600 g grytbitar av lamm (t ex bringa eller stek)
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 3 kanelstänger
  • 2 lagerblad
  • 3 dl vatten
  • 2 msk konc kalvfond
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 1 dl grovhackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1407 kJ / 336 kCal