Lammgryta med plommon, ingefära och kanel

45
7
Lammgryta med plommon, ingefära och kanel

Bjud på en riktig smakkavalkad med denna lättlagade marockanska gryta som du gör på lammgrytbitar, morot, katrinplommon, kanelstänger, lagerblad och spiskummin. Laga gärna grytan dagen före så smakerna hinner mogna ordentligt.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Lammgryta med plommon, ingefära och kanel

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
3 morötter
6 katrinplommon
600 g grytbitar av lamm (t ex bringa eller stek)
3 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk finhackad färsk ingefära
1 tsk malen spiskummin
3 kanelstänger
2 lagerblad
3 dl vatten
2 msk konc kalvfond
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 dl grovhackad persilja

För alla

Gör glutenfri: Servera med ris, quinoa eller bovete i stället för couscous.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i fonden.
Gör äggfri: Kontrollera innehållet i fonden.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Linda

2022-10-15

Godaste grytan vi ätit. Alla smaker gifter sig med varandra. Denna lär det bli mååånga fler gånger.

Kajsa

2022-03-18

Blev väldigt gott tyckte lyckat recept

Anette

2015-12-05

Mycket gott recept. Använde dadlar istälket för katrinplommon. Gick alldeles utmärkt. De smälter i grytan och finns där bara som smak.

Näringsvärde per portion

Energi 1407 KJ / 336 kCal
Fett 13 g
Salt 559 g
Kolhydrater 19 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden