Maritozzi med pistage

Maritozzi med pistage är en italiensk slät briochebulle som fylls med pistagekräm och grädde blandad med mascarpone. En oemotståndlig dessert!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2025

Ingredienser
16 st
Briochedeg
2 tsk kardemummakärnor
25 g färsk jäst
2 1/2 dl rumstempererad mjölk (3%)
3/4 dl strösocker
3 ägg
11 dl vetemjöl (11 dl vetemjöl motsvarar ca 660 g)
1 tsk salt
125 g rumstempererat smör
Pensling
1 ägg
1 msk mjölk
1 krm salt
Mascarponegrädde
2 1/2 dl vispgrädde
200 g mascarpone
2/3 dl florsocker
1/2 citron (1 msk skal, för 16 st)
1 förp pistagekräm (à 200 g, eller se tips)
Garnering
ca 1 dl hackade pistagenötter
florsocker
Gör så här
00:15:00
01:00:00
00:45:00
00:14:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer