Langos med äpple och citronmascarpone
Äpplen smaksatta med kardemumma och mascarpone vispad tillsammans med vispgrädde toppar dessa langos. Ta genvägen och gör dina langos av färdig pizzadeg så blir det enkelt och ändå så gott.
Ingredienser
6 langos
Äppelkompott
4 äpplen (gärna rubinola, à ca 160 g)
2 msk vatten
1/2 tsk kardemummakärnor
4 msk strösocker
Citronmascarpone
1/2 citron (finrivet skal och 2 tsk juice)
125 g mascarpone
1/2 dl vispgrädde
1 1/2 tsk vaniljsocker
400 g kyld pizzadeg på rulle
1 dl rapsolja
För alla
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller laktosfri cream cheese och välj laktosfri grädde.
Näringsvärdet är beräknat per langos.
Gör så här
Tips
Riv lite citronskal över langosen. Grädda den överblivna pizzadegen och dippa i gräddfil blandat med lite pesto till mellanmål.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2232 KJ / 533 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater62 g
Protein8 g
Kommentarer