Sockerkakssemla med pistage

Betyg 4.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Sockerkakssemla med pistage

Årets semla är en jättevariant i sockerkaksform. Fyll den med mandelmassa som fått smak och färg från pistagenötter och skär i tårtbitar. En snabbvariant att bjuda när man har många fikagäster. Bjud med extra grädde på sidan av.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Sockerkakssemla med pistage

Ingredienser

10 bitar
100 g smör
1 dl mjölk (3%)
2 stora ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
1/2 tsk mortlade kardemummakärnor

Fyllning

200 g skalad mandel
100 g pistagenötter
1 äggvita
1 bittermandel
3 dl grädde
2 1/2 dl florsocker
2 msk hackade pistagenötter

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bit

Energi2483 KJ / 593 kCal
Fett38 g
Salt0.36 g
Kolhydrater52 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Maritozzi med pistage
Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Yoghurt med honung, pistage & kardemumma
Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Shrikand med saffran
Betyg 3 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rawboll på dadlar med apelsin, kardemumma och pistage
Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Inkokta klementiner med dadlar och pistageglass
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Mandelmassa
Betyg 4.5 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad