Sockerkakssemla med pistage
Årets semla är en jättevariant i sockerkaksform. Fyll den med mandelmassa som fått smak och färg från pistagenötter och skär i tårtbitar. En snabbvariant att bjuda när man har många fikagäster. Bjud med extra grädde på sidan av.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
Ingredienser
10 bitar
100 g smör
1 dl mjölk (3%)
2 stora ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
1/2 tsk mortlade kardemummakärnor
Fyllning
200 g skalad mandel
100 g pistagenötter
1 äggvita
1 bittermandel
3 dl grädde
2 1/2 dl florsocker
2 msk hackade pistagenötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2483 KJ / 593 kCal
Fett38 g
Salt0.36 g
Kolhydrater52 g
Protein11 g
Kommentarer