Sockerkakssemla med pistage

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
0
Sockerkakssemla med pistage

Årets semla är en jättevariant i sockerkaksform. Fyll den med mandelmassa som fått smak och färg från pistagenötter och skär i tårtbitar. En snabbvariant att bjuda när man har många fikagäster. Bjud med extra grädde på sidan av.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Sockerkakssemla med pistage

Ingredienser

10 bitar
100 g smör
1 dl mjölk (3%)
2 stora ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
1/2 tsk mortlade kardemummakärnor

Fyllning

200 g skalad mandel
100 g pistagenötter
1 äggvita
1 bittermandel
3 dl grädde
2 1/2 dl florsocker
2 msk hackade pistagenötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bit

Energi2483 KJ / 593 kCal
Fett38 g
Salt0.36 g
Kolhydrater52 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Goda små semlor med mandelmassa
Betyg 4.4 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokta klementiner med dadlar och pistageglass
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Ciderkokta äpplen med nougatrulle
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hemla med vanilj- och mandelgrädde
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Semmelpizza
Betyg 4.5 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabb äppelmarmelad med pistagenötter
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga