Sockerkakssemla med pistage

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
0
Sockerkakssemla med pistage

Årets semla är en jättevariant i sockerkaksform. Fyll den med mandelmassa som fått smak och färg från pistagenötter och skär i tårtbitar. En snabbvariant att bjuda när man har många fikagäster. Bjud med extra grädde på sidan av.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Sockerkakssemla med pistage

Ingredienser

10 bitar
100 g  smör
1 dl  mjölk (3%)
2   stora ägg
2 dl  strösocker
3 dl  vetemjöl
1 1/2 tsk  bakpulver
2 krm  vaniljpulver
1/2 tsk  mortlade kardemummakärnor

Fyllning

200 g  skalad mandel
100 g  pistagenötter
1   äggvita
1   bittermandel
3 dl  grädde
2 1/2 dl  florsocker
2 msk  hackade pistagenötter

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, mjölkdryck och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Servera med vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt för grädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2483 KJ / 593 kCal
Fett38 g
Salt0.36 g
Kolhydrater52 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Små semlor med hemmagjord mandelmassa
Betyg 4.4 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ciderkokta äpplen med nougatrulle
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hemla med vanilj- och mandelgrädde
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Semmelpizza
Betyg 4.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Semmelwrap  
Betyg 3.2 av 5.
143 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nötfria semlor
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga