Sockerkakssemla med pistage

5
0
Sockerkakssemla med pistage

Årets semla är en jättevariant i sockerkaksform. Fyll den med mandelmassa som fått smak och färg från pistagenötter och skär i tårtbitar. En snabbvariant att bjuda när man har många fikagäster. Bjud med extra grädde på sidan av.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Sockerkakssemla med pistage

Ingredienser

10 bitar
100 g smör
1 dl mjölk (3%)
2 stora ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
1/2 tsk mortlade kardemummakärnor

Fyllning

200 g skalad mandel
100 g pistagenötter
1 äggvita
1 bittermandel
3 dl grädde
2 1/2 dl florsocker
2 msk hackade pistagenötter

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, mjölkdryck och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Servera med vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt för grädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2483 KJ / 593 kCal
Fett 38 g
Salt 0.36 g
Kolhydrater 52 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Paris brest
Rabarberbulle
Amerikanska pannkakor
Klassiska semlor