Pistagekräm

Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
10
Pistagekräm

Krämig pistagekräm som kan användas till så många olika saker. Krämen av pistagenötter kan du använda som fyllning i bullar, tårtor eller andra bakverk. Pistagekrämen passar också att toppa glass med eller varför inte bred den på rostat bröd.

Pistagekräm

Ingredienser

ca 3 dl
2 dl skalade naturella pistagenötter
2 dl flagad mandel
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl neutral kokosolja
1 krm salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Hej hej! Jag älskar detta recept , har gjort de tre gånger, men de två sista gångerna bytte jag ut florsockret mot Bovetemjöl en halv DL, för att de blev jätte sött. Så jag kan rekommendera att om man vill ha ännu mera pistage smak så kan man ta Bovetemjöl istället 🤗 kram

Kajsa

2024-11-04

Ska det verkligen vara 1 dl kokosolja? Menar ni neutral kokosolja UTAN smak då? Jag tog 1 msk eko kokolja och tycker nästan bara det smakar kokos nu 🫣 Lite tråkigt när man försöker göra en nötkräm på dyra nötter och smaken blir förstörd 🤷‍♀️

Yasmin

2024-10-22

Kokossmaken tog över helt tyvärr, ska det verkligen vara 1 dl kokosolja till 2 dl pistagenötter?

Annica maria

2024-07-14

Testa liknande recept

Blåbärs- och pistagekaka med blåbärs- och vaniljglass
Betyg 3.1 av 5.
29 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Frukt- och nötgodingar
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pistagepraliner
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bräck med dadlar
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandel- och chokladglass med pistage- och mandelflarn
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Shrikand med saffran
Betyg 3 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga