UNDER 15 MIN | Enkel

Pistagekräm

Krämig pistagekräm som kan användas till så många olika saker. Krämen av pistagenötter kan du använda som fyllning i bullar, tårtor eller andra bakverk. Pistagekrämen passar också att toppa glass med eller varför inte bred den på rostat bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa alla ingredienser slätt i en matberedare.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Pistagekrämen håller minst två veckor i kylen.

Ingredienser

Portioner: ca 3 dl
  • 2 dl skalade naturella pistagenötter
  • 2 dl flagad mandel
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokosolja
  • 1 krm salt