Pistagekräm

Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
5
Pistagekräm

Krämig pistagekräm som kan användas till så många olika saker. Krämen av pistagenötter kan du använda som fyllning i bullar, tårtor eller andra bakverk. Pistagekrämen passar också att toppa glass med eller varför inte bred den på rostat bröd.

Pistagekräm

Ingredienser

ca 3 dl
2 dl  skalade naturella pistagenötter
2 dl  flagad mandel
1 1/2 dl  florsocker
1 tsk  vaniljsocker
1 dl  kokosolja
1 krm  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Pistagekrämen håller minst två veckor i kylen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Vi provade att göra denna kräm och vi tyckte inte det smakade något speciellt med pistage och den blev grå. Vi använde rapsolja.

Agneta

2023-12-13

Fick bara tag i saltade Pistagenötter , går det att använda de? De har skal.

Bigitta

2023-11-10

Hej Bigitta! Vi har inte provlagat denna kräm med saltade nötter men jag skulle tro att krämen blir för salt. Lås oss gärna veta hur resultatet blir om du provar. Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-12-11

Kan man frysa?

Eva

2023-01-20

Hej Eva! Vi rekommenderar inte att man förvarar pistagekrämen i frysen. Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-12-11

Testa liknande recept

Pistagepraliner
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåbärs- och pistagekaka med blåbärs- och vaniljglass
Betyg 3.1 av 5.
29 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mandel- och chokladglass med pistage- och mandelflarn
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Shrikand med saffran
Betyg 3 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Frukt- och nötgodingar
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knäckebrödssnittar med pistage och fikon
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga