Desserttaco med mandel, äpple och mascarpone

15
5
Desserttaco med mandel, äpple och mascarpone

En ljuvligt god och snygg desserttaco gjord i ett böjt mandelflarn! Flarnet fylls med kanelstekta äpplen och mascarponekräm med vanilj. Toppa med pistagenötter så har du en knaprig och söt efterrätt med en hint av sälta.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Desserttaco med mandel, äpple och mascarpone

Ingredienser

15-20 st
125 g smält smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl mandelmjöl
2 äggvitor

Mascarponekräm

250 g mascarpone
2 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
2 krm vaniljpulver

Kanelstekta äpplen

2 röda äpplen
2 msk smör
2 msk rörsocker
1/2 tsk malen kanel

Garnering

hackade pistagenötter
honung

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri vispgrädde. Byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, vispgrädde och mascarpone mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat på 15 portioner.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Sanne

2021-11-01

En hit bland gästerna!

Petronella

2021-09-28

Ser riktigt gott ut. Funderar om det går att förbereda genom att fylla skalen med krämen och äpplena innan servering eller blir skalen mjuka då?

Redaktionen ICAse

2021-09-29

Hej Petronella! Vad kul att du tycker att det ser gott ut. Det beror på hur lång tid innan servering du hade tänkt fylla dom. Det går bra att förbereda desserten ca 1/2-1 timme innan servering utan att skalen blir mjuka. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Johanna

2021-01-31

Så gott! Lite svårt med mandelflarnen, men nöjd med mitt första försök. Tycker 10 cm I diameter är mer sant. Kommer göra flera gånger!

Näringsvärde per portion

Energi 1355 KJ / 325 kCal
Fett 24 g
Salt 0.15 g
Kolhydrater 24 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden