Desserttaco med mandel, äpple och mascarpone

12
2
Desserttaco med mandel, äpple och mascarpone

En ljuvligt god och snygg desserttaco gjord i ett böjt mandelflarn! Flarnet fylls med kanelstekta äpplen och mascarponekräm med vanilj. Toppa med pistagenötter så har du en knaprig och söt efterrätt med en hint av sälta.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Desserttaco med mandel, äpple och mascarpone

Ingredienser

15-20 st
125 g
smält smör
1.5 dl
strösocker
1.5 dl
vetemjöl
1.5 dl
mandelmjöl
2
äggvitor

Mascarponekräm

250 g
mascarpone
2 dl
vispgrädde
0.5 dl
florsocker
2 krm
vaniljpulver

Kanelstekta äpplen

2
röda äpplen
2 msk
smör
2 msk
rörsocker
0.5 tsk
malen kanel

Garnering

hackade pistagenötter
honung

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri vispgrädde. Byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, vispgrädde och mascarpone mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat på 15 portioner.
Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Andreas

9/11/2020

Ska vispgrädde vispas till mascarponekrämen eller endast blandas ovispad med övriga ingredienser?

Redaktionen ICAse

9/14/2020

Hej Andreas! Du ska vispa ovispad grädde med mascarpone, florsocker och vaniljpulver. Hoppas att du gillar tacosen! Hälsningar Elina

Sarah

10/20/2018

Fantastiskt gott, skalen fick en härlig smak som påminde om mandelbiskvier, äpplena blev fint karameliserade och mascarponen bröt av allt på ett jättebra sätt. Vi valde att använda äpplen från vår egen trädgård, fasta och söta äpplen, passade super! Rekommenderar varmt receptet!

Näringsvärde per portion

Energi 1355 KJ / 325 kCal
Fett 24 g
Salt 0.15 g
Kolhydrater 24 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept