Desserttaco med mandel, äpple och mascarpone
En ljuvligt god och snygg desserttaco gjord i ett böjt mandelflarn! Flarnet fylls med kanelstekta äpplen och mascarponekräm med vanilj. Toppa med pistagenötter så har du en knaprig och söt efterrätt med en hint av sälta.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018
Ingredienser
15-20 st
125 g smält smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl mandelmjöl
2 äggvitor
Mascarponekräm
250 g mascarpone
2 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
2 krm vaniljpulver
Kanelstekta äpplen
2 röda äpplen
2 msk smör
2 msk rörsocker
1/2 tsk malen kanel
Garnering
hackade pistagenötter
honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat på 15 portioner.
Energi1355 KJ / 325 kCal
Fett24 g
Salt0.15 g
Kolhydrater24 g
Protein4 g
Kommentarer
En hit bland gästerna!
Sanne
2021-11-01Ser riktigt gott ut. Funderar om det går att förbereda genom att fylla skalen med krämen och äpplena innan servering eller blir skalen mjuka då?
Petronella
2021-09-28Hej Petronella! Vad kul att du tycker att det ser gott ut. Det beror på hur lång tid innan servering du hade tänkt fylla dom. Det går bra att förbereda desserten ca 1/2-1 timme innan servering utan att skalen blir mjuka. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-09-29Så gott! Lite svårt med mandelflarnen, men nöjd med mitt första försök. Tycker 10 cm I diameter är mer sant. Kommer göra flera gånger!
Johanna
2021-01-31